Τον λόγο για τον οποίο δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει ακόμα το Champions League η Μάντσεστερ Σίτι, «ανέλυσε» στην τηλεόραση της Δανίας, ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Μπορεί η ομάδα του να έχει σαρώσει τα πάντα εντός συνόρων, με απλησίαστα ρεκόρ και όχι μόνο, ωστόσο δεν έχει καταφέρει ακόμη να σηκώσει την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά». Ίσως τη φετινή σεζόν, με την προσθήκη ενός πραγματικού θαύματος της φύσης, του Έρλινγκ Χάαλαντ να είναι η στιγμή της. Προς το παρόν, οι «Πολίτες» οφείλουν να αποδεχθούν τους αποκλεισμούς του παρελθόντος και να προσπαθήσουν να βρουν έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα.

Ο Γκουαρδιόλα φαίνεται να γνωρίζει το γιατί η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά της κατάκτησης του βαρύτιμου τροπαίου. Ο Καταλανός τεχνικός, μιλώντας στη δανική τηλεόραση ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για τους λόγους τους οποίους δεν έχουν καταφέρει οι πρωταθλητές Αγγλίας να «φτάσουν» στην κορυφή της Ευρώπης.

Εκείνος έριξε… την ευθύνη στη Ρεάλ Μαδρίτης. «Γιατί είναι τόσο δύσκολο να το κατακτήσουμε; Γιατί υπάρχει η Ρεάλ» ήταν η απάντηση του, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν έχει ξεχάσει τον περσινό αποκλεισμό- σοκ από τη βασίλισσα στα τελευταία λεπτά στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».