Ο αποψινός αγώνας με τη Ντιναμό Κιέβου (19:45, Cytavision) δεν είναι απλά ένας ακόμη ευρωπαϊκός για την ΑΕΚ. Είναι αγώνας που της προσφέρει την ευκαιρία να γράψει την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της.
Με ισοπαλία ή νίκη, η ομάδα της Λάρνακας θα τερματίσει οριστικά στην 3η θέση του Β’ Ομίλου του Europa League και κατ’ επέκταση, θα εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Europa Conference League.
Η ΑΕΚ μπορεί να γράψει ιστορία και να γίνει μόλις η δεύτερη κυπριακή ομάδα που θα προκριθεί από ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το ΑΠΟΕΛ και η πρώτη μετά τη σεζόν 2016-17, όταν οι γαλαζοκίτρινοι είχαν προκριθεί από τον όμιλό τους στο Europa League στην επόμενη φάση.
Συν τοις άλλοις, μεγάλο είναι και το οικονομικό κίνητρο αφού η πρόκριση θα της δώσει €300.000 κι αν επιτευχθεί με νίκη άλλες €630.000, δηλαδή μπορεί με μια νίκη απόψε να βάλει στο ταμείο της σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ! Η ισοπαλία προσφέρει €210.000…
Εκτός πλάνων είναι οι Σανχούρχο, Τρισκόφσκι, Γκαρσία, Ασάντε, Ρόμο και Κάσας. Ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα ετοιμάζει αλλαγές, με τον Πίριτς να παίρνει θέση στο τέρμα, τους Μιλίτσεβιτς-Τόμοβιτς στα στόπερ, αριστερά τον Εγγλέζου και δεξιά έναν εκ των Χριστοφόρου-Ροσάλες.
Στη μεσαία γραμμή ο Λέδες θα έχει παρτενέρ έναν εκ των Πονς-Μάμα. Στα άκρα θα αγωνιστούν οι Γκιούρτσο και Φαράζ, ενώ τις δύο θέσεις στην επίθεση διεκδικούν οι Άλτμαν, Λόπες και Ολατούντζι. Ο Όλτρα δοκίμασε στην προπόνηση σχήμα και με τους δύο τελευταίους, όμως άλλο η δοκιμή κι άλλο η τελική επιλογή…
** Διαιτητής θα είναι ο Σκωτσέζος Τζον Μπίτον (φώτο), με βοηθούς τους Ντάνιελ Μακ Φάρλεϊν και Ντάγκλας Πότερ, με 4ο τον Στίβεν ΜακΛιν. Στο VAR ο Αυστριακός Τζάρεντ Ζιλέτ με βοηθό τον Άγγλο Πίτερ Μπανκς.
** Στο άλλο ματς του ομίλου, η Φενερμπαχτσέ υποδέχεται την Ρεν στο «Σουκρού Σαράτσογλου».

Ανδρέας Βεντούρης