Σε μία αναμέτρηση με κοντράστ συναισθημάτων, άπλετο πάθος και μόχθο, η γηπεδούχος Φενέρμπαχτσε νίκησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 86-71 για την δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Τα βλέμματα τράβηξε πάνω του ο Νικ Καλάθης, που παραλίγο να πραγματοποιήσει ένα ακόμα triple double και συγκεκριμένα το δεύτερο του στη διοργάνωση.
Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν φυσικά ο Έλληνας γκαρντ με 13 πόντους, 9 ασίστ και 9 ριμπάουντ. Εξαιρετικός ήταν ο Μάρκο Γκούντουριτς με 23 πόντους και 6 τελικές πάσες. Ο Τζόναθαν Μότλεϊ κατέγραψε 15 πόντους και «κατέβασε» 6 ριμπάουντ.
Στην αντίπερα όχθη, ουσιαστικός ήταν ο Τζος Νίμπο με 12 πόντους και 9 «σκουπίδια». Ο Λορέντζο Μπράουν σημείωσε 13 πόντους και 6 ασίστ, παρότι άστοχος γενικότερα. Άλλους 14 πόντους πρόσθεσε ο Γουέιντ Μπόλντγουιν.

Το ματς
Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες μπήκαν με σκοπό να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης. Ο Λορέντζο Μπράουν ηγήθηκε της Μακάμπι Τελ Αβίβ με πέντε γρήγορους πόντους. Φυσικά, η Φενέρμπαχτσε με τον κόσμο δίπλα της είχε στο περισσότερο μέρος βραχεία κεφαλή και ολοκλήρωσε μπροστά με 23-20.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και με τον Μάρκο Γκούντουριτς να σημειώνει τέσσερις πόντους και ένα επιμέρους σερί 7-2 (23-20), το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη φάνηκε να βρίσκει τα πατήματα του επιθετικά. Μάλιστα, με λίγα λεπτά να μένουν για το ημίχρονο, οι πρωταθλητές Τουρκίας πήραν διψήφια διαφορά (41-30) και το υπερασπίστηκαν έως το τέλος.
Στην επανέναρξη οι ρόλοι δεν άλλαξαν, με τη Φενέρ να ακουμπάει στο +20 (56-36) με το τρίποντο του Χέις. Από εκεί και πέρα, σταδιακά οι παίκτες του Όντεντ Κάτας ισορρόπησαν τον αγώνα με γνώμονα την άμυνα, με αποτέλεσμα η τρίτη περίοδος να αφήνει ελπίδες ενόψει της συνέχειας.
Στην τελευταία περίοδο η Μακάμπι πάτησε στο παρκέ, γνωρίζοντας πως τα πρώτα λεπτά θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το «μετά». Το τρίποντο του Μπόλντγουιν για το 67-57 σήμανε συναγερμός στα αυτιά του κόουτς Ιτούδη, παρατηρώντας την ομάδα του να παραπαίει στην πίεση. Παρόλα αυτά, το τέλος έμελλε να γραφτεί στα χρώματα της Φενέρμπαχτσε και με τον Καλάθη να ελέγχει τα δρώμενα ως… κομπιούτερ, το ροζ φύλλο του αγώνα κατέληξε στο σακούλι των γηπεδούχων. Ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραψε το τελικό 86-71.