Η Μπαρτσελόνα ζορίστηκε να «καθαρίσει» τη Θέλτα, αλλά με το γκολ του Πέδρι από το 17′ έβαλε, τελικά, έβδομο σερί «τρίποντο» στο σακούλι (1-0) και πάει αγριεμένη -και εκείνη- στο ντέρμπι με τη Ρεάλ!
Το ματς…
Στο 7ο λεπτό μετά από σέντρα του Άλμπα, ο Φεράν δεν πρόλαβε την μπάλα για εκατοστά ενώ στο 10’ ο Μαρτσεσίν είπε όχι σε σουτ του Ραφίνια και στο 13’ σταμάτησε εντυπωσιακά και το πλασέ του Φεράν. Ωστόσο στο 16’ ο Γκάβι σέντραρε από αριστερά, ο Ουνάι Νούνιεθ έκανε λάθος και ο Πέδρι εξ επαφής πλάσαρε για το 1-0.
Στο22’το σουτ του Άλμπα πέρασε μόλις έξω ενώ στο 26’ ο Άσπας έκανε λάθος αλλά ο Γκάβι έχασε μεγάλη ευκαιρία και στο 30’ ο Τερ Στέγκεν είπε όχι σε σουτ του Τσέρβι.
Στο 39’ η Μπαρτσελόνα φώναξε έντονα για πέναλτι στον Ραφίνια αλλά δεν το πήρε ενώ στο 47’ το σουτ του Όσκαρ πέρασε μόλις έξω.
Στο 57ο λεπτό η Θέλτα έχασε απίθανη διπλή ευκαιρία ενώ στο 69’ ακυρώθηκε γκολ της ομάδας από τη Γαλικία και στο 84’ ο Τερ Στέγκεν νίκησε το Άσπας σε μοναδικό τετ α τετ.
Και στο 90+4’ ο Ασπας έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Πατσιέντσια έβαλε την προβολή κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σολάρι αστόχησε από κοντά Και μάλιστα στο 90+5’ ο Τερ Στέγκεν πετάχτηκε κι έσωσε εντυπωσιακά μετά από σουτ του Πέρεθ.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Άλμπα (85’ Έρικ Γκαρσία), Αλόνσο, Μπαλντέ (76’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Μπούσκετς, Πέδρι (63’ Φάτι), Γκάβι, Φεράν Τόρες (63’ Ντε Γιονγκ), Ραφίνια (63’ Ντεμπελέ), Λεβαντόφσκι
ΘΕΛΤΑ: Μαρκεσίν, Μάγιο (90+3’ Μινγκέθα), Αϊντού, Νούνιεθ, Τσέρβι (83’ Πατσιέντσια), Γκαλάν, Όσκαρ Ροντρίγκεθ, Μπελτράν, Βέιγα (75’ Σολάρι), Άσπας, Λάρσεν (75’ Πέρεθ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ