Είχε δίκιο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, αναφορικά με τα παράπονά του για την παρουσία του κόσμου στον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα. Σκοπίμως χρησιμοποιώ τη θέση του κι όχι το όνομά του, διότι ασφαλώς εκείνη τη στιγμή ο Κυριάκος δεν κατέθετε (μόνο) την προσωπική του άποψη, αλλά μετέφερε ουσιαστικά τη θέση της διοίκησης.
Είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα το συγκεκριμένο, το οποίο έχω θίξει ουκ ολίγες φορές. Για κάθε φορά ωστόσο υπάρχει ένας ιδιαίτερος και ξεχωριστός λόγος, αναλόγως πάντοτε κάποιων συγκεκριμένων δεδομένων που υπήρχαν.
Αν η ΑΕΚ έχει όντως δύο ή τρεις χιλιάδες κόσμο, τότε κανένα πρόβλημα. Οι 2090 που πήγαν στην «Αρένα» το βράδυ της Κυριακής, θα θεωρείτο ένας ικανοποιητικότατος αριθμός. Όταν όμως τα διαρκείας είναι στα 2600, σημαίνει πολύ απλά πως δεν πήγαν ούτε καν οι μισοί απ’ αυτούς. Ας μη μιλήσουμε για τους υπόλοιπους…
Είχα τονίσει πρόσφατα πως το σημαντικό δεν είναι να πραγματοποιήσεις ένα ή δύο sold out σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά η συνέπεια και η σταθερότητα. Ομολογώ πως είχα μεγάλες αμφιβολίες εάν θα συνεχιζόταν και στα… εγχώρια η ευρωπαϊκή προσέλευση και-δυστυχώς-επιβεβαιώθηκα, γνωρίζοντας τη νοοτροπία που υπάρχει η οποία αποτελεί και το μεγάλο πρόβλημα, την ώρα πάντως που η προσπάθεια των οργανωμένων τους τελευταίους μήνες είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή.
Αδυνατώ να πιστέψω ότι 6500 ήθελαν πρόκριση στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά το πρωτάθλημα το θέλουν μόνο… 2090 ΑΕΚτζήδες. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, προφανώς, αλλά θα πρέπει ο καθένας να αντιληφθεί, πως πρωτάθλημα, που αποτελεί ο διακαής πόθος όλων, δεν παίρνεις από το facebook, ούτε με το εσπρέσο στο χέρι πάνω σε έναν καναπέ. Η διοίκηση, την οποία είναι αλήθεια πως έχει κριτικάρει αρκετές φορές στο παρελθόν στο θέμα προσέγγισης του κόσμου, έχει ομολογουμένως αρκετή δουλειά (ακόμη) να κάνει στο συγκεκριμένο ζήτημα, όμως αυτή τη φορά, ούτε η διοίκηση φταίει, ούτε ο πρόεδρος, ούτε το ακριβό εισιτήριο, ούτε η ζέστη, ούτε ο Ρόκα, ούτε ο σέντερ φορ που δεν αποκτήθηκε, ούτε ο γείτονας.
Ειδικά τη φετινή σεζόν, με το δείγμα της ομάδας να είναι ενθαρρυντικό, να έχει πετύχει ένα μεγάλο στόχο και ο ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα να είναι τεράστιος, ακόμη και για μια θέση στην πρώτη εξάδα, η ΑΕΚ έχει ανάγκη πάνω απ’ όλα την αγκαλιά του κόσμου της. Όχι τον σέντερ φορ ή τον οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή που ο καθένας πιστεύει ότι της λείπει…

Ανδρέας Βεντούρης