Πολλές και φέτος, οι κινήσεις ενίσχυσης, στις οποίες προέβησαν οι ομάδες που θα μετάσχουν στο ερχόμενο Πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας, 1ης κατηγορίας, αλλά αυτή που «τάραξε τα νερά», ήταν αναμφίβολα, ο… επαναπατρισμός (έστω και με τη μορφή δανεισμού) του Ζέιντ Μουόσα, που θα φοράει τη φανέλα της Ανόρθωσης.

Οι ιθύνοντες της «κυρίας», κινήθηκαν με μεθοδικότητα και σωστές, όσο και προσεγμένες, αλλά κυρίως, με καθαρές ενέργειες, για να αποσπάσουν το «ναι» του Ολυμπιακού Πειραιώς, όπου και ανήκει ο νεαρός Κύπριος διεθνής, τη στιγμή που και άλλες ομάδες είχαν ενδιαφερθεί για την απόκτηση του…

Τι σημαίνει όμως για την ίδια την Ανόρθωση η κίνηση αυτή;

Βάση της εντυπωσιακής εξέλιξης που παρουσίασε ο Ζέιντ Μουόσα (που άρχισε να… χτυπάει τη μπάλα στην ηλικία των 5, δηλαδή το 2008 και όταν έφθασε στο νησί μας, ελέω του πολέμου στη χώρα που γεννήθηκε, δηλαδή το Ιράκ), έφθασε στο σημείο να ενταχθεί (και να ανήκει) στον Ολυμπιακό, δηλαδή σε μιαν από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και επομένως, η ανάλυση της εξέλιξης του, εντάσσεται στα πλαίσια της περιττολογίας!

Όσο για την επιλογή του τίτλου στο παρών κείμενο, ένα καταφανές γνώρισμα του παρά ένα… εκατοστό, δίμετρου άσου (1,99), είναι το άνοιγμα των χεριών του, αποτελεί ένα γνώρισμα, άκρως σημαντικό ως προσόν για το άθλημα, αλλά που συνάμα είναι και ευδιάκριτο ακόμα και για κάποιον, που οι γνώσεις του περί καλαθόσφαιρας… «εκλαμβάνουν τη μπάλα ως… πορτοκάλι με ορμόνες»!

Για τους γνωστικούς όμως, η κίνηση αυτή της «κυρίας», δεν αποτελεί για τους ανθρώπους της, κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα ακόμη βήμα προς τον μακροχρόνιο στόχο της, που είναι κάποια στιγμή να πρωταγωνιστήσει και να ανοίξει τα φτερά της, εκτός Κύπρου!

Να μη ξεχνάει κανείς άλλωστε, ότι η Ανόρθωση επανήλθε στην καλαθοσφαιρική ζωή του τόπου, ξεκινώντας από τα μίνι, τη στιγμή που είχε την επιλογή, να ξεκινήσει από την Ανδρική ομάδα!

Μνημειώδης άλλωστε, ήταν και μια αναφορά του προέδρου της «κυρίας», Αντώνη Μικελλίδη, ότι το «σπίτι πρέπει να κτιστεί από το έδαφος και όχι από το… ταβάνι»!

Επομένως, η κίνηση απόκτησης του Ζέιντ Μουόσα, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς το ταβάνι, που ονειρεύεται ο πρόεδρος της και οι επιτελείς του!

Μάριος Πολυδώρου