Τις επίμαχες φάσεις της 4ης αγωνιστικής σχολίασε στον Super Sport FM 104.0 ο Γιαννάκης Κυπριανίδης.

ΑΡΗΣ-ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ
«Σωστά στο 75’ αποβλήθηκε ο Γιαγκό γιατί στέρησε ευκαιρία επίτευξης τέρματος στον αντίπαλο».

ΑΕΛ-ΔΟΞΑ
«Στο γκολ της Δόξας στο 9’ ήταν καλυμμένος ο παίκτης. Στο 23’ είχαμε την πρώτη φάση για την γραμμή του τέρματος, με την ΑΕΛ να ζητάει γκολ. Μόνο το goal-line technology μπορεί να είναι… δίκαιο. Κατά πάσα πιθανότητα, κατά 99% και… κάτι, έχει περάσει τη γραμμή. Είχαμε μέσα σε δύο λεπτά, δύο πέναλτι για την ΑΕΛ για χέρι. Το πρώτο φάνηκε ότι ήταν μέσα στην περιοχή. Σωστά και τα δύο».

-ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΑΚΡΙΤΑΣ
«Είχαμε στο 7’ την κίτρινη στον Σαραβάνια, επενέβη το VAR, την ακύρωσε κι έδωσε κόκκινη κάρτα για προφανή ευκαιρία. Ήταν σωστή. Στο 29’ ακυρώθηκε γκολ της Ανόρθωσης για οφσάιντ του Κορρέα. Όπως μας έβγαλαν τις γραμμές σε ένα… τσούρμο παικτών δεν μπορώ να έχω άποψη. Πιστεύω στην κρίση του τεχνικού του VAR, με την εποπτεία των δύο VARίστων. Είναι πολύ οριακό. Στο 71’ φαίνεται καθαρά ότι στην αρχή της φάσης ήταν οφσάιντ ο Ουάρντα».

-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΠΟΕΛ
«Στο 48’, κατά το διαιτητή, από το Γουΐλερ στο τάκλιν που έκανε και έπαιξε καταφανέστατα την μπάλα, προς έκπληξη μας ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ και κίτρινη γιατί σταμάτησε υποσχόμενη επιθετική ενέργεια. Επενέβη το VAR και πιστεύω ότι του είπε πως από τη στιγμή που έδωσες το φάουλ, είναι κόκκινη. Δεν έχουμε τις συνομιλίες, αυτό υποθέτω. Εκεί που ρίχνω ευθύνη και στους δύο είναι πως αφού είδες τη φάση, δεν βλέπεις ότι ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ έπαιξε καθαρά την μπάλα; Ούτε φάουλ δεν έπρεπε να δώσει στο Γουΐλερ. Έπρεπε και οι δυο να δουν καλύτερα τη φάση».

-ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ
«Στη φάση του γκολ της Νέας Σαλαμίνας… είναι ακόμη πιο δύσκολη φάση. Εκεί που χτύπησε η μπάλα και μετά με την τροχιά που πήρε, δεν μπορώ να έχω άποψη. Αν ήμουν VARίστας δεν θα είχε επέμβει στη φάση. Στο 38’ είχαμε το πέναλτι Απόλλωνα, σωστά δόθηκε αφού ήταν εντός περιοχής. Σε μια άλλη φάση ο διαιτητής υπέδειξε κίτρινη στον Ντιακιτέ αλλά είδαμε ότι έπαιξε με τις τάπες και ήταν σωστή η παρέμβαση του VAR και η κόκκινη κάρτα».

-ΠΑΦΟΣ FCAEK
«Στο 4’, ο Πίριτς έκανε έξοδο προς τη γωνιά της μεγάλης περιοχής για να προλάβει την μπάλα από τον Ζάιρο και τον ανέτρεψε. Ο Ζάιρο έστειλε την μπάλα αριστερότερα, προς το κόρνερ. Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι και κίτρινη, ο VAR του είπε ότι δεν ήταν πέναλτι. Ήταν κίτρινη κι όχι κόκκινη διότι η μπάλα πήγε στο πλάι. Στο κέντρο της μεγάλης περιοχής ερχόταν ένας κεντρικός αμυντικός και θα μπορούσε να τον προλάβει ενώ ακολουθούσε και δεύτερος αμυντικός, άρα μέχρι να πάρει την μπάλα κοντά στο κόρνερ και να έρθει κατά μέτωπο στο τέρμα, θα υπήρχαν δύο αμυντικοί. Οι φάσεις δεν είναι οι ίδιες με το περσινό ματς με τον Άρη και τον τερματοφύλακα Πέτρου. Δεν είναι κατά μέτωπο του τέρματος. Αν ο παίκτης είχε την μπάλα στα πόδια του ίσως ήταν διαφορετική η θέση μας. Όμως χθες, την έστειλε μεταξύ μεγάλης περιοχής και κόρνερ.
Στην άλλη φάση με το πέναλτι, γίνεται το σουτ, η μπάλα χτυπάει στο χέρι αλλά ήταν σχεδόν κολλημένο στο σώμα. Ο Μάριος Χριστοφόρου θα πρέπει να το προσέξει, και πέρυσι σε ΑΠΟΕΛΑνόρθωση είχαμε τα ίδια. Στο 67’ ακυρώθηκε το γκολ της Πάφος FC αφού προηγουμένως η μπάλα βγήκε έξω. Από τα πλάνα που μας έδειξαν, δεν μπορώ να καταλάβω αν βγήκε έξω».