Το σοκ που έφερε η ήττα και κακή απόδοση στο ματς με τον Άρη, άφησε τα σημάδια στον Αρχάγγελο, όπου άρχισε η προετοιμασία για την επόμενη αγωνιστική υποχρέωση με τον Ολυμπιακό το Σάββατο στις 19:00 στο ΓΣΠ.
Είναι ευδιάκριτη η ανώμαλη προσγείωση μετά τη νίκη πάνω στην Ανόρθωση και πλέον επόμενος αντίπαλος, προσφέρεται σαν ευκαιρία να απαντήσουν προπονητής και παίκτες, αν θέλουν να μην προκύψει γενικό ταρακούνημα.
Μπαίνει πλέον πίεση από τη διοίκηση, η οποία θέλει να δει την ομάδα, όπως συνάδει με την πραγματική της αξία, αλλά και από τον κόσμο που με τη σειρά του δεν θα αποδεχτεί άλλη αποτυχία και μάλιστα με τόσο κακή απόδοση.
Από αγωνιστικής πλευράς, ο Σωφρόνης θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο, ότι πρέπει να αλλάξει αρκετά πράγματα αν θέλει να επαναφέρει το ΑΠΟΕΛ στις επιτυχίες και συνάμα ο ίδιος να δείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά το ρόστερ.
Ο προπονητής και οι συνεργάτες του, είδαν τον επόμενο αντίπαλο στον αγώνα με την ΑΕΛ και έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το πως πρέπει να προετοιμάσουν την ομάδα τους για το ματς του ερχόμενου Σαββάτου.
Ταυτόχρονα με τον Ολυμπιακό, πήραν μία γεύση και από την ΑΕΛ που ακολουθεί στο πρόγραμμα και στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής θα την υποδεχθεί το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.