Ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική του Παγκύπριου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος, μια αγωνιστική η οποία μας άφησε πολλά… αγωνιστικά και λιγότερο αγωνιστικά.
Το γενικότερο συμπέρασμα είναι το ίδιο με τις προηγούμενες αγωνιστικές.
Ότι δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη για το νικητή ενός αγώνα πριν καν σφυρίξει την έναρξη ο διαιτητής και αυτό είναι πολύ καλό.

Καμία ομάδα αλάνθαστη…
Η ήττα-έκπληξη του Άρη από την Καρμιώτισσα και η ισοπαλία του Απόλλωνα στο «Αμμόχωστος δημιούργησαν ένα νέο δεδομένο. Καμιά ομάδα δεν είναι αλάνθαστη στο πρωτάθλημα, εξέλιξη που κράτησε μικρές τις διαφορές.
Η ομάδα που εκμεταλλεύτηκε τις απώλειες των δύο μέχρι πρότινος αλάνθαστων ήταν η Πάφος FC η οποία τις άφησε πίσω της και τους δύο (έχει τους ίδιους βαθμούς με τον Απόλλωνα) αλλά διαθέτει εξαιρετικό συντελεστή τερμάτων (10-1).

Σε δεύτερη φάση αυτές τις απώλειες τις εκμεταλλεύτηκε και το ΑΠΟΕΛ καθώς είναι η μοναδική μεγάλη ομάδα από αυτές που είναι στους εφτά βαθμούς που κατάφερε να νικήσει στην 4η αγωνιστική.

«Πρωταγωνιστές» οι διαιτητές!
Άλλη μια αγωνιστική η οποία μας απέδειξε ότι το επίπεδο των διαιτητών δεν συνάδει με το επίπεδο και την ποιότητα των ομάδων μας. Αποτελούν την μεγάλη παραφωνία και όλο αυτό έφερε εκ νέου φωνές από τις ομάδες μας.

Οι φάσεις…

Τα φώτα στράφηκαν σε τρεις διαιτητικές αποφάσεις, με το ΑΠΟΕΛ, την Ανόρθωση και τον Απόλλωνα να φωνάζουν.
-Η φάση της αποβολής του Γουίλερ από τον Θεουλή έφερε και το ξέσπασμα του ΑΠΟΕΛ κατά της ΚΟΠ και του προέδρου της (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) και όπως βγαίνει και από επίσημα γαλαζοκίτρινα χείλη δεν θα μείνουν μέχρι οι εκεί.

-Από την μεριά της η Ανόρθωσης τονίζει ότι η φάση του ακυρωθέντος γκολ του Παύλου Κορρέα «πάγωσε» σε λάθος σημείο από το VAR και λανθασμένα ακυρώθηκε το γκολ.

-Από πλευράς Απόλλωνας υποστηρίζουν ότι η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή τέρματος στο πρώτο γκολ της Νέας Σαλαμίνας το οποίο επικύρωσε αρχικά ο α’ βοηθός Ευαγόρας Ευαγόρου και στην συνέχεια το VAR αφού εξέτασε την φάση.

Η νίκη της αγωνιστικής…
Το ματς στο «Στέλιος Κυριακίδης» ήταν το ντέρμπι της αγωνιστικής, με την Πάφος FC να καταγράφει εξαιρετική πορεία και την ΑΕΚ να προέρχεται από μια από τις μεγαλύτερες νίκες Κυπριακής ομάδας στην Ευρώπη.
Η ομάδα του Μπεργκ εκμεταλλεύτηκε και την κούραση της ΑΕΚ και τις απώλειες του Απόλλωνα και του Άρη, νίκησε και έπιασε κορυφή.

Η… έκπληξη της αγωνιστικής
Δεν διαφωνείς κανείς ότι το μεγάλο διπλό της Καρμιώτισσας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» αποτέλεσε την έκπληξη της αγωνιστικής. Ο πρώτος και αλάνθαστος Άρης έχασε από την τελευταία ομάδα που μέχρι και την περασμένη Πέμπτη το βράδι δεν είχε ούτε βαθμό στο ενεργητικό της.
Σαφέστατα και η νίκη της Καρμιώτισσας παίρνει θέση στην έκπληξη της 4ης αγωνιστικής.

Αυτοί που ξεχώρισαν…
Πήγαν να τους κλέψουν την δόξα οι διαιτητές αλλά με τα γκολ τους και την απόδοση τους έσωσαν κάπως την παρτίδα. Είχαμε και πρωταγωνιστές-ποδοσφαιριστές πέραν από διαιτητές και ότι αρνητικούς αλλά πέρα για πέρα θετικούς.
Μουνίρ: Την αρχή έκανε ο κινητήριος μοχλός της Καρμιώτισσας ο Μουνίρ ο οποίος συνέβαλε στα μέγιστα στην μεγάλη έκπληξη επί του Άρη. Πέραν από το γκολ που σφράγισε ουσιαστικά τη μεγάλη νίκη, ήταν εξαιρετικός. Όλο το παιχνίδι της ομάδας του περνά από τα δικά του πόδια.

Κλέτον Πρεντρέου: Ο Ελληνοαλβανός τερματοφύλακας ήταν ανίκητος, έκανε εμφάνιση καριέρας κόντρα στην Ανόρθωση και βάζει γερή υποψηφιότητα για ΜVP της αγωνιστικής. Οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης δεν βρήκαν τρόπο να τον νικήσουν… νικήθηκε από συμπαίκτη του (με αυτογκόλ ισοφάρισε η Ανόρθωση).

Ζάιρο: Το γκολ του Βραζιλιάνου της Πάφος FC έφερε και τη νίκη της αγωνιστικής. Ο Ζάιρο ήταν και πέρσι εξαιρετικός αλλά φέτος έχει και ουσία με αποκορύφωμα το γκολ κόντρα στην ΑΕΚ και μάλιστα με έναν τρόπο με τον οποίο δεν μας έχει συνηθίσει να βάζει γκολ ανάλογα και με το ύψος του. Απλά «πέταξε» και με κεφαλιά νίκησε τον Πίριτς.

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Ο Ιρανός επιθετικός ήταν ο κορυφαίος στη νίκη της Ομόνοιας, έδωσε και ασίστ ενώ άνοιξε και λογαριασμό στο σκοράρισμα.

Ο κόσμος είναι εκεί…
Για άλλη μια αγωνιστικά, στα θετικά συμπεριλαμβάνουμε και την παρουσία του κόσμου. Το ΑΠΟΕΛ σαν φιλοξενούμενο άγγιξε τις 3 χιλιάδες, οι φίλοι της Ανόρθωσης σε ένα ματς με τον Ακρίτα πλησίασαν τις 5.500, οι ΑΕΛίστες παρά την πικρία τους ήταν εκεί και στήριξαν την ομάδα τους, οι Απολλωνίστες έκαναν sold out στο Αμμόχωστος, ενώ εντυπωσιακοί ήταν οι φίλοι της Νέας Σαλαμίνας και της Πάφος FC. Οι Σαλαμιναία ξεπέρασαν σίγουρα τις 2.500, ενώ οι Παφίτες γέμισαν σχεδόν την κεντρική εξέδρα του Στέλιος Κυριακίδης και πιθανότατα να ξεπέρασαν τις 3.500.

Χρίστος Χρίστου