Το δείγμα τεσσάρων αγωνιστικών δεν είναι βεβαίως αρκετό για να προχωρήσεις σε ασφαλείς συμπεράσματα, αλλά δίνουν τη δυνατότητα στον καθένα να προβεί σε αρχικές εκτιμήσεις. Η ιστοσελίδα μας μίλησε με τον Κύπριο προπονητή, Νικόλα Μαρτίδη, σχετικά με αυτό το πρώτο δείγμα και παραθέτει τις απόψεις του σε ένα γενικότερο πλαίσιο, εστιάζοντας επίσης σε συγκεκριμένες ομάδες αναφορικά με τα προτερήματα και τις αδυναμίες που έχουν παρουσιάσει. Ιδού το πρώτο, γενικό σχόλιό του όσον αφορά το νέο πρωτάθλημα κι όχι μόνο:
«Θεωρώ ότι οι ομάδες δεν είναι ακόμη σε ιδανική κατάσταση. Καμία δεν είναι σταθερή και αυτό ισχύει για διαφορετικούς λόγους. Κάποιες άλλαξαν πολύ το ρόστερ τους, άλλες λόγω των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων.
Οι προπονητές το λένε σαν δικαιολογία το θέμα της Ευρώπης και της κούρασης. Όμως οι παίκτες, από Πέμπτη ως Κυριακή, κάνουν μασάζ και προπόνηση. Έχουν ρόστερ 25 παικτών, λένε ότι διαθέτουν βάθος και τώρα με τις πέντε αλλαγές, ένας προπονητής έχει μεγαλύτερη δύναμη σε σχέση με το παρελθόν για να αλλάξει πράγματα. Μπορεί να αλλάξει τη μισή ομάδα. Άρα είναι δικό του θέμα να μη χαλάσει η χημεία και ο ρυθμός της ομάδας του. Είναι καθαρά θέμα διαχείρισης από τον εκάστοτε προπονητή. Το γεγονός ότι αυξήθηκαν τα μπάτζετ κάνει πιο συναρπαστικό το πρωτάθλημα, όμως δεν θεωρώ ότι ακόμη έχουμε πολύ μεγαλύτερη ποιότητα σε σχέση με πέρυσι. Απλά είναι πιο δύσκολο να νικήσει ο πρώτος τον τελευταίο. Ακόμη οι ομάδες δεν έχουν βγάλει ως σύνολο την ποιότητά τους. Όμως αυτό το γεγονός, συν το ότι υπάρχει το VAR, αυξάνει το ενδιαφέρον καθώς διορθώνει τα λάθη της διαιτησίας.
Απ’ εκεί και πέρα, οι παράγοντες θα πρέπει να σταματήσουν να αλλάζουν συνεχώς άποψη για τη διαιτησία. Πρέπει να τους βοηθήσουμε κι όχι να βγάζουν τα δικά τους λάθη στους διαιτητές. Πρώτα να δεις τα δικά σου λάθη για να βελτιωθείς και μετά τα λάθη των υπολοίπων, χωρίς βεβαίως να λέω ότι δεν γίνονται λάθη από τους διαιτητές.
Επίσης, βλέπω ότι λιγοστεύουν όλο και περισσότερο οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Δεν ξέρω αν είναι η λύση να γίνει υποχρεωτική η χρησιμοποίησή τους. Αυτό θα επηρεάσει πολύ περισσότερο την Εθνική».

Ανδρέας Βεντούρης