Η διοίκηση τα ΑΕΛ σωστά σκεπτόμενη το συμφέρον της ομάδας και ζυγίζοντας τα πράγματα,  έκανε το σωστό, απομακρύνοντας τον Χορχέ Σίλας από την ομάδα αφού το πράγμα δεν πήγαινε άλλο με τον Πορτογάλο.
Ο Σίλας ζήτησε και πήρε ότι ήθελε από την διοίκησης Σοφοκλέους αλλά δεν μπόρεσε να παρουσιάσει σε καμία περίπτωση μια ανταγωνιστική ομάδα. αντίθετα είδαμε μια ΑΕΛ τις πρώτες δύο αγωνιστικές να μην έχει πλάνο, να μην ξέρει το πώς να ανταποκριθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το χειρότερο όλων ήταν η μη αντίδραση από τον πάγκο της ομάδας. Ο Πορτογάλος παρακολουθούσε τα ματς και ενώ έβλεπες το πώς κυλούσε δεν έκανε κάτι για να το αποτρέψει. Έτσι το διαζύγιο έμοιαζε αναπόφευκτη λύση, με τον Ανδρέα Σοφοκλέους να παίρνει μια απόφαση σεβόμενος και σκεπτόμενος την ομάδα του.
Πλέον η ΑΕΛ πάει με άλλη ψυχολογία στο ΓΣΠ την Δευτέρα θέλοντας να κάνει μια νέα αρχή. Καλώς ή κακώς η ομάδα είναι υπό πίεση και θέλει μόνο νίκη στο παιχνίδι. Οι Μάριος Ζαχαρίου και Μάριος Νεοφύτου θα έχουν την ευθύνη της ομάδας. και οι δύο ήταν κοντά στην ομάδα από την αρχή και την ξέρουν αρκετά καλά. Οι γαλαζοκίτρινοι θα έχουν εκτός επιλογών τους Μεντόγιεβιτς, Σάντος και Νεοφύτου.
Ο κόσμος της ομάδας, μετά και τα τελευταία γεγονότα, ετοιμάζεται να στηρίξει ακόμα περισσότερο την ΑΕΛ και να βρεθεί και πάλι δίπλα της. Οι φίλοι της ΑΕΛ θα κάνουν την πρώτη εκδρομή της χρονιάς στο στάδιο της πρωτεύουσας και όπως ανακοινώθηκε θα έχουν στην διάθεση τους την Ανατολική κερκίδα του ΓΣΠ.

Αριστείδου Μιχαήλ