Αν η Σίτι ήταν ομάδα την οποία ο κόσμος θα περίμενε να μην έχει ηττηθεί μέχρι την πρώτη διακοπή της Πρέμιερ, δεν ισχύει το ίδιο και για την Τότεναμ που μέσα στο καλοκαίρι ενισχύθηκε, «έχτισε» και απέφυγε τα άσχημα αποτελέσματα, ούσα στο -1 από την κορυφή μετά από 7 ματς.
Τα «σπιρούνια» έκλεισαν τις υποχρεώσεις τους γι’ αυτό τον μήνα με το επιβλητικό 6-2 απέναντι στην αδύναμη, ταλαιπωρημένη και απόλυτα προβληματισμένη Λέστερ. Είδαν, μάλιστα, τον Σον να διώχνει την κατάρα από πάνω του και να πετυχαίνει χατ-τρικ σε διάστημα 13 λεπτών.
Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε μετά από 7 ματς – αφού αναβλήθηκε και μια αγωνιστική λόγω του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ – έχει 17 βαθμούς, έχει παραμείνει αήττητη και βρίσκεται στο -1 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ.
Η Σίτι είναι η δεύτερη ομάδα δίχως ήττα αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα και αυτό το δίδυμο που δημιουργήθηκε, μπαίνει στην λίστα με τις ελάχιστες, υπόλοιπες ομάδες από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα που δεν έχουν κακό αποτέλεσμα.
Από την Ισπανία είναι οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ (η «βασίλισσα» έχει το 6×6), στην Ιταλία οι Αταλάντα και Νάπολι είναι αήττητες κι όχι οι ομάδες του Μιλάνου που πέρυσι πρωταγωνίστησαν, ενώ, στην Γαλλία οι Παρί, Μαρσέιγ και Λανς έχουν καταφέρει να μην ηττηθούν.
Η απόλυτη έκπληξη έρχεται από τη Γερμανία, όπου φυσικά η Ουνιόν Βερολίνου έχει εκπλήξει όλο τον κόσμο και ίσως να βάλει πλώρη για κάτι πολύ μεγάλο με συνέπεια, όπως το έκανε η Λέστερ σοκάροντας τους ποδοσφαιρόφιλους πίσω στο 2016…