Όλο και μειώνονται οι πιθανότητες για να δώσει το παρών του ο Πίττας στο ντέρμπι κορυφής ενάντια στην Πάφος FC, καθώς οι ενδείξεις δεν είναι με το μέρος του. Είναι μια σημαντική απουσία για τον Απόλλων και τον Νταβίντ Καταλά όμως, ο Ισπανός κόουτς είδε με ικανοποίηση κάποιους παίκτες να επιστρέφουν, και το πιο σημαντικό, είναι πως έχει την απάντηση στο πως θα καλύψει το κενό του Ιωάννη Πίττα στην «αιχμή του δόρατος». Η απάντηση ακούει στο όνομα του Ιεζεκιήλ Χέντι. Ο Νιγηριανός είναι στα πλάνα του 42χρονου τεχνικού και πλην συγκλονιστικού απρόοπτου αυτός θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Κύπριο στράικερ.
Από τη στιγμή μάλιστα, που οι Ντιγκινί και Νταμπό ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα και δεν είναι απολύτως έτοιμοι, τότε οι πιθανότητες για να βρεθεί ο Χέντι στην αρχική 11άδα αυξάνονται ακόμα περισσότερο. Φανέλα βασικού διεκδικεί και ο Βα, ο οποίος ανέβασε στροφές και θα κρίνει ο Νταβίντ Καταλά αν είναι «κομπλέ» για να αρχίσει το ματς ή αν θα τον χρησιμοποιήσει ως αλλαγή. Από την άλλη, εκτός είναι και ο Ονγκέντα και δύσκολα θα προλάβει το ντέρμπι του Τσιρείου.
Σε μια αναμέτρηση που διακυβεύεται η κορυφή, ο Ισπανός προπονητής των πρωταθλητών, χρειάζεται ποδοσφαιριστές 100% έτοιμους που μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα στους τρεις βαθμούς.

Θράσος Δημητρίου