Για τις απώλειες της ομάδας του κόντρα στον Ακρίτα μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης Δημήτρης Χριστοφόρου ο οποίος αναφέρθηκε και στην διαιτησία.
«Δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε ειδικά στο γήπεδο μας. Δεν ήμασταν τόσο καλοί στο α’ ημίχρονο και στο β’ ημίχρονου όπου ανεβάσαμε στροφές και πιέσαμε χάσαμε κραυγαλέες ευκαιρίες που είτε για ελάχιστα εκατοστά, είτε γιατί ο αντίπαλος τερματοφύλακας βρέθηκε σε μέρα καριέρας δεν ήρθε ποτέ το γκολ. Έχουμε μπροστά μας 15 μέρες για να διορθώσουμε πράγματα».
Ο κόσμος περιμένει περισσότερα από τον Ουάρντα: «Δεν θα σταθούμε σε έναν ποδοσφαιριστή. Απλά να πω ότι γενικότερα η ομάδα προσπάθησε ειδικά στο β΄’ ημίχρονο να επιβάλει το παιχνίδι της, να φτιάξει φάσεις, έφτιαξε και σε κάποιες από αυτές ήταν και ο Ουάρντα εμπλεκόμενος. Δεν ήταν ζήτημα ενός ποδοσφαιριστή. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θα έχουν κι καλές και κακές μέρες όσο μεγάλοι και αν είναι. Αυτοί που θεωρούνται οι καλύτεροι στο πρωτάθλημα και έχουμε 2-3 από αυτούς τους κρίνεις πιο αυστηρά».
Για την διαιτησία και το ακυρωθέν γκολ του Κορρέα: «Δεν είπαμε κάτι το βράδι της Παρασκευής για να μην θεωρηθεί δικαιολογία αλλά και 5-0 να νικούσαμε πρέπει να σταθούμε σε αυτή την φάση. Ακυρώθηκε ως οφσάιντ και όπως είδαμε από την τηλεόραση η φάση σταμάτησε σε λάθος στιγμή. Η μπάλα είχε ήδη φύγει από τα πόδια του Εμπραλίτζε και έπρεπε να σταματήσει νωρίτερα και να μετρήσει το γκολ του Παύλου που θα μας έδινε προβάδισμα. Δεν είναι ένα λάθος που πρέπει να περάσει στο ντούκου. Για εμάς είναι σοβαρό ζήτημα και σαν Ανόρθωση θεωρούμε ότι η εποικοδομητική μας στάση να στηρίζουμε τους Κύπριους διαιτητές εξακολουθεί να ισχύει γιατί θέλουμε να τους δώσουμε χρόνο αλλά στο κομμάτι του VAR αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία. Θέση της Ανόρθωσης είναι ότι σε όλα τα παιχνίδια πρέπει να έρχονται ξένοι στο VAR για να βοηθηθούν και οι Κύπριο και να αντιληφθούν πως να χρησιμοποιούν την τεχνολογία».