Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο AthlitikaPress ο επενδυτής του Ακρίτα, Λιουτάουρας Βαρανατσιούνας. Ο Λιθουανός έφτασε στην Κύπρο για να παρακολουθήσει αυτή τη σημαντική αναμέτρηση για την ομάδα του η οποία έχει πολλές ιδιαιτερότητες και είναι αναμφίβολα Ιστορική.
Να αρχίσουμε από την πρεμιέρα κ. Varanavicius. Πως είδατε το παιχνίδι με την Ομόνοια και την νίκη σε μια ιστορική εμφάνιση για το σωματείο; «Περίμενα αυτή την νίκη γιατί είδα πως προετοιμάστηκε η ομάδα, ήμουν μαζί τους στις προπονήσεις και ήξερα ποιο ήταν το κίνητρο και η ώθηση των παικτών. Η Ομόνοια θεωρώ μας υποτίμησε κάπως αλλά εκείνο που ουσιαστικά ήταν το πιο ενδιαφέρον δεν ήταν μόνο η νίκη αλλά ο τρόπος με τον οποίον αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές μας. Έλεγχαν καθόλη τη διάρκεια του το παιχνίδι, έκτισαν σιγά σιγά την τακτική μας και αυτό ήταν ουσιαστικά το καλύτερο συναίσθημα κατά τη διάρκεια του ματς, να βλέπεις πως έπαιζαν. Όταν η ομάδα είναι συγκεντρωμένη και ακολουθεί τις οδηγίες του προπονητή μπορεί να κερδίσει οποιανδήποτε ομάδα αλλά το πρόβλημα συνήθως προκύπτει όταν κυρίως οι νεαροί ποδοσφαιριστές δεν ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες και το πλάνο όπως δηλαδή συνέβηκε και με το δεύτερο παιχνίδι.
Αυτό έφταιξε δηλαδή με τη Σαλαμίνα; «Αυτά συμβαίνουν όταν έχεις νεανικές ομάδες. Το κίνητρο των ποδοσφαιριστών ήταν και σε αυτό το παιχνίδι μεγάλο. Κάναμε αδικαιολόγητα λάθη που στο τέλος μας στοίχισαν αφού δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε το παιχνίδι. Οι νεαροί παίκτες μας μπήκαν με ενθουσιασμό στο παιχνίδι και αν και οι πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν να υπάρξει μια συνολική ισορροπία δεν τα καταφέραμε με αποτέλεσμα να χάσουμε αφού δεν είχαμε συγκέντρωση όταν ισοφαρίσαμε. Πρέπει να κτίσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση στην ομάδα ειδικά στους νεαρούς μας ποδοσφαιριστές να μπορούν να διαχειριστούν ένα παιχνίδι και να πάρουν και ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα».
Και μετά τη Νέα Σαλαμίνα ερχόμαστε στο παιχνίδι με την Πάφο. Ποιες είναι οι δικές σας προσδοκίες από αυτό το παιχνίδι απέναντι σε μια Πάφο η οποία έχει ένα καλό σύνολο και ένα υψηλότερο προϋπολογισμό από τον Ακρίτα; «Είναι η αλήθεια ότι η Πάφος φέτος είναι πάρα μα πάρα πολύ δυνατή ομάδα κάτι που είδαμε και από τα παιχνίδια που έπαιξε ως τώρα. Την ίδια ώρα όμως, όταν ήρθα εδώ, υποσχέθηκα ότι τα τοπικά ντέρμπι με αντίπαλο την Πάφο θα είναι τα πιο δυνατά παιχνίδια. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι όταν έχει απέναντί σου μια ομάδα η οποία είναι μεγαλύτερου προϋπολογισμού έχεις περισσότερα κίνητρα να κερδίσεις σε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι στο οποίο ας ελπίσουμε ότι οι παίκτες της Πάφου θα μας “υποτιμήσουν” για να φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης είναι και για τον προπονητή μας μια ευκαιρία να αποδείξει τις ικανότητές του ενώ δώσαμε ακόμη ένα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές μας, ένα διπλό μπόνους ως έξτρα ώθηση αν κερδίσουν την Πάφο».
Ποιοι είναι οι δικοί σας προσωπικοί στόχοι για φέτος; «Μέσα από τη φετινή μας προσπάθεια θέλουμε να μεγαλώσουμε ως ομάδα, να μην κινδυνέψουμε για την παραμονή μας ενώ θέλουμε να πετύχουμε και τον στόχο να “μεγαλώσουν” ακόμη περισσότερο κοντά μας οι ποδοσφαιριστές μας και να πάρουν ενδεχομένως μια μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα.  Στόχος μας είναι να παλέψουμε για την πρώτη εξάδα, ας μη βιαστούμε να προεξοφλήσουμε πράγματα, είμαστε μόνο στην αρχή, έχουμε μπροστά μας ολόκληρο Πρωτάθλημα, θα δούμε».
Έχουμε και το περυσινό παράδειγμα του Άρη, σωστά; «Κοιτάξτε, με αυτή την ομάδα μπορούμε να προσπαθήσουμε και ασυζητητί αυτός είναι και ένας στόχος πάνω στον οποίο εμείς κτίσαμε μια προσπάθεια, με κίνητρα, με μπόνους με πολλά οφελήματα για το οποίο δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα παλέψουμε».
Και τέλος ένα μήνυμα για τους φίλους της ομάδας; «Εύχομαι να βλέπουν ότι προσπαθούμε σκληρά, ότι δουλεύουμε μεθοδικά και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για κάθε παιχνίδι. Αναμένουμε την υποστήριξή τους και θέλουμε να είναι δίπλα μας».
Νιώθετε ότι πρέπει να είναι υπομονετικοί και να μην αρχίσουν να πιέζουν από τώρα που είναι αρχή για το κάτι παραπάνω; «Όχι δεν θα πω κάτι τέτοιο. Γενικά είναι καλό οι φίλοι της ομάδας να πιέζουν για το καλύτερο αποτέλεσμα γιατί έτσι βοηθάνε και να πετύχει η ομάδα τους στόχους της και να μεγαλώσει περισσότερο. Εκείνο που είναι καλό είναι να τους έχουμε πάντα μαζί μας, και εντός και εκτός για να νιώθουν και οι ποδοσφαιριστές στην πράξη μας ότι είναι δίπλα τους και τους στηρίζουν».