Με αφορμή το συναπάντημα της Γερμανίας με την Εθνική Ανδρών (13/9, 21:30) στα προημιτελικά του EuroBasket 2022 η “Bild” θυμήθηκε την ιστορία της ζωής του Γιάννη Αντετοκούνμπο, λέγοντας ότι κάποτε έψαχνε φαγητό στα σκουπίδια.
Η Εθνική Ανδρών βρίσκεται πλέον στα προημιτελικά του EuroBasket 2022, όπου θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Γερμανία (13/9, 21:30, ΕΡΤ1 και LIVE από το SPORT24). Αυτό το γεγονός αποδείχθηκε αρκετό για την “Bild” προκειμένου να θυμηθεί την συγκλονιστική ιστορία της ζωής του σταρ των Μπακς.
“Ο Έλληνας ήρωας που κάποτε έψαχνε φαγητό στα σκουπίδια” είναι ο τίτλος του κειμένου, που αναφέρει στο ξεκίνημά του ότι “ο μεγαλύτερος σταρ του EuroBasket έχει το πιο πολύπλοκο όνομα: Αντετοκούνμπο. Και μάλιστα αυτό το όνομα αναφέρεται τρεις φορές στο φύλλο της στατιστικής για χάρη των αδελφών Κώστα, Θανάση και, φυσικά, Γιάννη. Ο Άλεξ κόπηκε από την αποστολή νωρίτερα”.
Ακολούθως το κομμάτι αναφέρει ότι “ο Γιάννης είναι πλέον εθνικός ήρωας. Παίζει στο NBA από το 2013 και πέρυσι κέρδισε 39.3 εκατ. δολάρια, ενώ τα επόμενα χρόνια αυτός ο μισθός θα φτάσει τα 51.9 εκατ. δολάρια την σεζόν 2025/26. Θρυλικά πλούτη! Ο Αντετοκούνμπο όμως ξέρει και την άλλη πλευρά. Ως παιδί ήταν άπορος”.
Στην συνέχεια το άρθρο περιγράφει την ζωή του Γιάννη και την οικογένειά του, όπου αναφέρει ότι κάποτε η οικογένεια δεν είχε να φάει “και τα αδέλφια έψαχναν για να φάνε κάτι στα σκουπίδια”, ενώ προσθέτει ότι υπήρχε και ο φόβος ότι θα απελαθούν. Τότε όμως ήταν που μπήκε στο μπάσκετ στην ζωή του. Και τα υπόλοιπα ήταν ιστορία, με τον Γιάννη να φτάνει από τα παρκέ της Α2 μέχρι την κορυφή του NBA.
Κλείνοντας, το άρθρο αναφέρει: “Πλέον οι Έλληνες ελπίζουν ότι ο Γιάννης θα τους φέρει το τρόπαιο που έχουν να κατακτήσουν από το 2005. Αυτό θα είναι το ιδανικό φινάλε για την οικογένεια με το περίπλοκο όνομα”.