Για να μπορέσεις να δεσμευτείς στο μέγιστο, στο πιο υψηλό επίπεδο, είναι απαραίτητο να έχεις ακολουθήσει ειδική προετοιμασία, η οποία ξεπερνά τα αθλητικά πλαίσια, την εκγύμναση και την προπόνηση. Οι απαιτήσεις αυξάνονται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ένας από τους πιο διαβόητους εκπροσώπους του είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ.
Ο Νορβηγός «killer» ο οποίος ακολουθεί αυστηρές συνήθειες για να είναι σήμερα ένας από τους πιο μεγάλους σκόρερ στον πλανήτη. Είναι γνωστό ότι η προπόνηση, τόσο τακτική όσο και σωματική, είναι σημαντική αλλά πρέπει να συνοδεύεται και από συγκεκριμένη διατροφή.
Ο Χάαλαντ ακολουθεί μια αυστηρή δίαιτα που του επιτρέπει να είναι σε άψογη κατάσταση για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες υποχρεώσεις του, τόσο με τη Μάντσεστερ Σίτι όσο και με την εθνική του ομάδα. Ο πρώην personal trainer του δεινού σκόρερ, Εράς Στίνσλιντ, είπε όλες τις λεπτομέρειες της διατροφής που ακολουθεί.
Σύμφωνα με το Στίνσλιντ, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπορούσια Ντόρτμουντ τρώει ένα μενού πλούσιο σε κοτόπουλο και ζυμαρικά αλλά μαγειρεμένα χωρίς αλάτι ή λάδι, στα οποία προσθέτει πιάτα ξιφία, λαβράκι και τσιπούρα πάντα συνοδευόμενα από λαχανικά. Όσον αφορά το ποτό, καταναλώνει μόνο νερό για να αποτρέψει την είσοδο συμπυκνωμένων σακχάρων στον οργανισμό του, ενώ επιλέγει και φρέσκα προϊόντα έναντι κατεψυγμένων.
Ακριβώς κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ντόρτμουντ ο θηριώδης επιθετικός έφτασε στην καλύτερή του φόρμα, αν και γι’ αυτό έπρεπε να αλλάξει εντελώς τον τρόπο διατροφής του: «Το σώμα του ανταποκρίνεται πολύ καλά στην προπόνηση επειδή η γενετική του είναι προνομιακή. Απέκτησε 12 κιλά μυών σε 15 μήνες. Ήταν τρελό. Χτίσαμε αυτόν τον μυ από το μηδέν. Ήταν πάντα ο πιο κοντινός στον μπουφέ και το πιάτο του ήταν κυριολεκτικά ένα βουνό από φαγητό», είπε ο πρώην προπονητής του.