Άσχημα νέα για την εθνική Αγγλίας και την Μάντσεστερ Σίτι, καθώς η συμμετοχή του Κάλβιν Φίλιπς στο Μουντιάλ του Κατάρ είναι αμφίβολη, έπειτα από το νέο του τραυματισμό του δύο μήνες πριν την έναρξη της διοργάνωσης.
Ο πρώην παίκτης της Λιντς πραγματοποίησε μόλις την τρίτη του εμφάνιση με την νέα του ομάδα την Τετάρτη κόντρα στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, όταν πέρασε ως αλλαγή στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.
Οι πονοκέφαλοι, παρόλα αυτά, για τον Σάουθγκειτ και τους «πολίτες» ξεκίνησαν την επόμενη μέρα, όταν ο Άγγλος τραυμάτισε ξανά τον ώμο του στην προπόνηση της Πέμπτης, καθώς η πρώτη φορά ήταν στα τέλη του Αυγούστου στο φιλικό παιχνίδι κόντρα στη Μπαρτσελόνα.
Ως αποτέλεσμα αυτού ο Γκουαρντιόλα αποφάσισε να προστατέψει την υγεία του νεαρού μέσου αφήνοντας τον στο πάγκο για την έβδομη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ ενάντια στους Γουλβς .
Πλέον είναι βέβαιο πως ο 26χρονος θα χάσει τα παιχνίδια του Nations League κόντρα σε Ιταλία και Γερμανία, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ακόμα στη λίστα του Σάουθγκειτ. Ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας πρέπει να ονομάσει την αποστολή που θα συμμετέχει στο Κατάρ στις 21 Οκτωβρίου, επομένως ο Φίλιπς έχει ένα πραγματικό «μαραθώνιο» μπροστά του για να προλάβει να επανέλθει και, μάλιστα, στο εκατό τις εκατό.
Η πρώτη αναμέτρηση των Άγγλων στο Μουντιάλ θα λάβει μέρος στις 21 Νοεμβρίου, με τα «τρία λιοντάρια» να αντιμετωπίζουν το Ιράν.