Οι περίπου 1.700 φίλαθλοι της Λίβερπουλ, οι οποίοι έμειναν εκτός τελικού στο Παρίσι, θα καταθέσουν μήνυση κατά της UEFA.
Οι φίλαθλοι των «κόκκινων» θα αξιώσουν αποζημιώσεις από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, τόσο για τη μη είσοδό τους στο «Σταντ ντε Φρανς», όσο και για τα όσα πέρασαν έξω από το γήπεδο από τις γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις. Ορισμένοι από αυτούς έχουν έγγραφα από νοσοκομεία, τα οποία δείχνουν πως είχαν τραυματιστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Άλλοι έχουν γνωματεύσεις γιατρών, πως αντιμετωπίζουν συμπτώματα μετατραυματικού στρες. Οι γαλλικές αρχές κατηγορούν τους φιλάθλους της Λίβερπουλ, πως αυτοί ξεκίνησαν τα επεισόδια, ενώ σε αυτό αναμένεται να στηριχθεί και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για να γλιτώσει τις αποζημιώσεις.
Ο Τζέραρντ Λονγκ, της δικηγορικής εταιρείας «Binghams» του Λίβερπουλ, ανακοίνωσε πως οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για να οδηγηθούν οι δυο πλευρές στις δικαστικές αίθουσες.
Χαρακτηριστικά, ο Λονγκ δήλωσε: «Εκπροσωπούμε ανθρώπους που έχουν υποστεί σωματικούς τραυματισμούς στα τουρνικέ και πολλούς ανθρώπους που έχουν υποφέρει ψυχολογικά. Κάποιοι φοβήθηκαν για τη ζωή τους. Οι πελάτες έχουν αναφέρει άγχος, μετατραυματικό στρες κι εφιάλτες».