Μετά από θητεία σε Κίνα και Σαουδική Αραβία ο Φάμπιο Καναβάρο είναι έτοιμος να ζήσει για πρώτη φορά μία προπονητική περιπέτεια εντός των ιταλικών συνόρων, όντας ο εκλεκτός της διοίκησης της Μπενεβέντο για τον πάγκο της.
Η Serie B ετοιμάζεται να υποδεχτεί έναν ακόμα πρωταθλητή κόσμου, από τη χρυσή φουρνιά της Ιταλίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Γερμανίας. Αυτός είναι ο Φάμπιο Καναβάρο, με την Μπενεβέντο να απολύει την Τρίτη (20/09) τον Φάμπιο Καζέρτα (μετά από τις ήττες από Μπρέσια και Κάλιαρι) και να αποφασίζει να δώσει το χρίσμα στον αρχηγό των ατζούρι το 2006.
Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, υπάρχει απόλυτη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, με τον Καναβάρο να αναμένεται να βάλει την υπογραφή του διετές συμβόλαιο συνεργασίας και την ανακοίνωση της πρόσληψής του να αναμένεται να γίνει την Τετάρτη (21/09).
Το εντυπωσιακό είναι πως θα γίνει το τρίτο κατά σειρά μέλος της πρωταθλήτριας κόσμου Ιταλίας που θα πιάσει δουλειά ως προπονητής στη δεύτερη ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας, αφού θα “σμίξει” με τους Φάμπιο Γκρόσο (Φροζινόνε) και Φιλίπο Ιντζάγκι (Ρετζίνα).
Σημειώνεται πως από τους 23 παίκτες απάρτιζαν την αποστολή της Ιταλίας του Μαρτσέλο Λίπι το 2006, ουδείς προπονεί ομάδα της Serie A, με τον μοναδικό που έχει ρόλο στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας να είναι ο Σιμόνε Μπαρόνε, ως συνεργάτης του προπονητή της Σαλερνιτάνα, Νταβίντε Νικόλα.