Πλησιάζει η πρεμιέρα του Κεραυνού στην Ευρώπη και στο Basketball Champions League και με αφορμή αυτό, θυμηθήκαμε την πρώτη και μοναδική πρόκριση Κυπριακής ομάδας στους ομίλους της μεγάλης αυτής διοργάνωσης που συνιστά τεράστια επιτυχία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Ήταν και πάλι ο Κεραυνός με… καπετάνιο τον Χριστόφορο Λειβαδιώτη όταν πριν από δύο χρόνια , στις 24 Σεπτεμβρίου 2020 νικούσε την Γκρόνιγκεν 60-57 και έκανε το όνειρο για κάθε Κυπριακή ομάδα πραγματικότητα.
Με αφορμή λοιπόν αυτή την επέτειο που πλησιάζει αλλά και τον επικείμενο αγώνα του Κεραυνού με την Μπενφίκα, η ιστοσελίδα μας σας θυμίζει τι έγινε πριν δύο χρόνια.
Ο τότε προπονητής του Κεραυνού και νυν ομοσπονδιακός Χριστόφορος Λειβαδιώτης θυμήθηκε πολλά.
«Καταφέραμε κάτι μοναδικό, κάτι το απίστευτο. Εκείνη η επιτυχία βοήθησε την καριέρα των καλαθοσφαιριστών αλλά και την δική μου» μας είπε αρχικά ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης και πρόσθεσε:
«Μέχρι τότε αυτά τα παιχνίδια τα υπολογίζαμε σαν δυνατά φιλικά προετοιμασίας αλλά εκείνη την χρονιά άλλαξαν  όλα. Δεν ήταν εύκολο, κάθε άλλο. Εκείνο το καλοκαίρι αποφασίστηκε η μείωση των ξένων σε τρεις και καταλαβαίνεται με τι συνεπαγόταν όλο αυτό».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Με όλα αυτά που μας είπες, πως προσεγγίσατε εκείνα τα ματς; «Όπως καταλαβαίνετε ήμασταν το μεγάλο αουτσάιντερ μιας και οι αντίπαλοι μας κατέρχονταν με πολύ μεγαλύτερους προϋπολογισμούς και γεμάτα ρόστερ και προσπαθήσαμε ανάλογα να δούμε πως θα χτυπήσουμε τα ματς. Η τακτική που ακολουθήσαμε μας βγήκε».
Τι θυμάσαι από εκείνα τα παιχνίδια; «Κάναμε δύο φανταστικά παιχνίδια με Ηρακλή και Γκρόνιγκεν τα οποία κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Οι Κύπριοι παίκτες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Καταφέραμε κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Πάντως το μήνυμα το στείλατε από την προηγούμενη χρονιά: «Ναι όντως. Ήμασταν πολύ κοντά στο α το πετύχουμε μια χρονιά νωρίτερα όταν αποκλείσαμε την Μπάκεν και αποκλειστήκαμε στον τελευταίο προκριματικό στις λεπτομέρειες σε διπλές αναμετρήσεις με την Λιεκαμπέλις».
Ήταν μια θητεία στον Κεραυνό απόλυτα επιτυχημένη. Η πρόκριση αυτή ήταν η κορυφαία στιγμή; «Ναι απόλυτα. Έμεινα έξι χρόνια στον Κεραυνό πανηγυρίζοντας πολλούς τίτλους αλλά η πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του Basketball Champions League ήταν το επιστέγασμα».
Φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να επαναληφθεί αυτό το πράγμα από Κυπριακή ομάδα: «Μακάρι να ξαναγίνει αλλά είναι δύσκολο. Θυμάμαι είχα πει στους παίκτες ότι μετά από χρόνια θα συνειδητοποιήσουν τι έχουν καταφέρει».
Απολαύσατε εκείνο το ταξίδι: «Ναι. Η ομάδα έγραψε ιστορία και η εμπειρία στους ομίλους ήταν πραγματικά φανταστική».

Χρίστος Χρίστου