Όχι ένα αλλά δύο από τα συνολικά τρία γκολ που έβαλε στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Αϊτόρ, ήρθαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Μπορεί κάποτε να είχε παίκτες που έκαναν τα φάουλ να μοιάζουν με…πέναλτι, όμως δεν είναι ψέμα πως τα τελευταία χρόνια δεν έχει βρει αρκετά τέρματα με αυτό τον τρόπο.
Μάλιστα την περασμένη σεζόν, δηλαδή το 2021-2022, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ούτε μια φορά. Ούτε στο πρωτάθλημα, ούτε στο Κύπελλο, που το κατέκτησε κιόλας. Για να βρούμε τον τελευταίο παίκτη του Τριφυλλιού που έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, θα πρέπει να πάμε στη σεζόν 2020-2021 και συγκεκριμένα στα playoffs.
Στις 4 Απριλίου του 2021, οι Πράσινοι υποδέχθηκαν τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για την δεύτερη αγωνιστική της τελικής φάσης του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός και πήρε το “τρίποντο” χάρη στο τελικό 3-0.
Το δεύτερο γκολ για λογαριασμό της ομάδας του Λάζλο Μπόλονι, είχε έρθει από τον νυν ΑΠΟΕΛίστα Λούκας Βιγιαφάνες με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Έκτοτε, ο Παναθηναϊκός δεν είχε βρει ξανά τα δίχτυα με αυτό τον τρόπο. Όμως ήρθε ο Αϊτόρ να το αλλάξει αυτό, όχι μία αλλά δύο φορές σε ένα ματς.