Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε 3-0 στη Σκωτία τη Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη που ήταν στο αρχικό σχήμα των γηπεδούχουν στην 1η αγωνιστική του φετινού Champions League. Ένα ματς στο οποίο οι γηπεδούχοι δημιούργησαν ευκαιρίες, είχαν δοκάρι και εν γένει απείλησαν την εστία του Κουρτουά χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν.
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι έκαναν γκολ τις φάσεις που έφτιαξαν και πέτυχαν τρία γκολ με τους Βινίσιους, Μόντριτς και Αζάρ. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης όμως είδε το μεγάλο της σταρ, τον Καρίμ Μπενζεμά να αποχωρεί τραυματίας στο 30′ και υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση του.
Η Σέλτικ μπήκε στο ματς με ευκαιρία από τα αποδυτήρια καθώς μόλις στα 30” ο Γιακουμάκης συνεργάστηκε με τον Αντάμπα που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 13′ οι γηπεδούχοι απείλσσαν ξανά με τον Αντάμπα να βγαίνει τετ α τετ με τον Κουρτουά αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βέλγο γκολκίπερ.
Οκτώ λεπτά αργότερα η Σέλτικ είχε δοκάρι όταν ο Γιακουμάκης υποδέχτηκε ωραία τη μπάλα μέσα στην περιοχή, την έδωσε έξω στον ΜακΓκρέγκορ ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ το οποίο σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κουρτουά.
Η Ρεάλ άρχισε να ανεβάζει την απόδοση της μετά το 25λεπτο και απείλησε για πρώτη φορά στο ματς στο 29′ όταν ο Βαλβέρδε βρέθηκε σε θέση για σουτ, το επιχείρησε με τη μπάλα να περνάει εκτός εστίας του Χαρτ. Ένα λεπτό αργότερα η πρωταθλήτρια Ευρώπης είδε τον Μπενζεμά να αποχωρεί τραυματίας από το γήπεδο και τον Αζάρ να μπαίνει στη θέση του.
Δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά η Ρεάλ
Στο 56′ και την ώρα που η Σέλτικ πίεζε ψηλά η Ρεάλ κυκλοφόρησε ωραία τη μπάλα με τελικό αποδέκτη τον Βινίσιους ο οποίος από κοντά με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αζάρ ήταν αυτός που έφυγε σε κατά μέτωπο επίθεση, άνοιξε δεξιά στον Μόντριτς. Ο Κροάτης μέσος έκανε μια ντρίπλα στην περιοχή και σουτ με το εξωτερικό και νίκησε τον Χαρτ για το 2-0 της Ρεάλ.
Το τελικό 0-3 για τους Ισπανούς ήρθε στο 77′ όταν μετά από μια πανέμορφη συνεργασία ο Καρβαχάλ έγινε αποδέκτης της μπάλας στα δεξιά, γύρισε με τη μια προς τον Αζάρ ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει και να σκοράρει.
ΣΕΛΤΙΚ: Χαρτ, Κάρτερ-Βίκερς, Γενς, Τέιλορ, Γιουράνοβιτς, ΜακΓκρέγκορ, Ο’ Ράιλι (72′ Μόου), Χατάτε (72′ Τέρνμπουλ), Αντάμπα (46′ Μαέντα), Ζότα (82′ Χακσαβάνοβιτς), Γιακουμάκης (72′ Φουρουχάσι).
ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο (46′ Ρίντιγκερ), Αλάμπα, Μεντί, Κρόος, Μόντριτς (80′ Ασένσιο), Τσουαμενί (71′ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Βινίσιους (80′ Ροντρίγκο), Μπενζεμά (30′ Αζάρ)

Λειψία-Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-4

Στο άλλο ματς του ομίλου σημειώθηκε και η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς, καθώς η Σαχτάρ Ντόνετσκ παρά τα δεδομένα προβλήματά της, διέλυσε τη Λειψία μέσα στη Γερμανία με το εντυπωσιακό 4-1.

Όλα άρχισαν από το αστείο λάθος του Γκουλάσι στο 16’, που έδωσε την ευκαιρία στον Σβεντ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε ανυπεράσπιστη εστία. Όπως ήταν φυσικό κι αναμενόμενο, η Λειψία πήρε τα ηνία του αγώνα, άρχισε να πιέζει και βρήκε το γκολ στο 57’, όταν από έξοχη ομαδική προσπάθεια, ο Σομποζλάι βρήκε τον Σιμακάν και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

 

Στη συνέχεια ακολούθησε το πάρτι των Ουκρανών! Μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο Σβεντ (με μπόλικη δόση τύχης) έγραψε το 1-2 με σουτ μέσα από την περιοχή και στο 76’ ο Μούντρικ τέλειωσε το ματς διαμορφώνοντας το 1-3.

Το τελικό σκορ έγραψε ο Τραορέ στο 85’ σε ακόμα μία φάση που η άμυνα των Γερμανών είχε πάει… περίπατο.