Το είπε και το έκανε ο Σέρβος. Άλλαξε την επιτροπή διαιτησίας, ταυτόχρονα με τις αλλαγές που έκανε στους καταλόγους των διαιτητών, όλων των κατηγοριών.
Οι προαγωγές που έκανε παράλληλα με τον υποβιβασμό ή την εξαφάνιση συγκεκριμένων διαιτητών αποτελούν γεγονός και συζητούνται όλο και πιο έντονα στο χώρο.
Εκεί όμως που παρέμβηκε ακόμα πιο έντονα, ήταν στην στελέχωση της επιτροπής διαιτησίας, αφού άλλαξε και τα τρία μέλη που ήταν μέχρι την περσινή σεζόν.


Συγκεκριμένα. Δεν ανανεώθηκε από την ΚΟΠ η παραμονή των Μιχάλη Ιωάννου και Παναγιώτη Γερασίμου.
Ο πρώτος ήταν υπεύθυνος για τους ορισμούς των παρατηρητών α’ και β’ κατηγορίας και τη θέση του πήρε ο Χρίστος Νικολαΐδης, ο οποίος ήταν στην επιτροπή διαιτησίας αλλά τον αντικατέστησε η ΚΟΠ πριν από δύο χρόνια και τώρα τον επαναφέρει!
Επίσης, παρελθόν από την επιτροπή διαιτησίας, αποτελεί και ο Παναγιώτης Γερασίμου τη θέση του οποίου παίρνει ο Γιώργος Νικολάου, λίγες μάλιστα βδομάδες μετά την αποχώρηση του (λόγω ηλικίας) από την διαιτητική ενεργό δράση.
Εκκρεμεί η τρίτη θέση που είναι ο εκπρόσωπος του ΣΔΚ. Η ΚΟΠ δεν αποδέχτηκε τον ορισμό του Λεόντιου Τράττου και θα σταλεί άλλο πρόσωπο με τον Φρίξο Πέτρου να είναι ο επικρατέστερος.


Στο μεταξύ, οι εκκαθαρίσεις του Μάζιτς, συνεχίζονται και αφορούν τον Κώστα Θεοδότου, στον οποίο είπε πως δεν επιθυμεί να συνεχίσει η συνεργασία τους.
Θυμίζουμε πως η ΚΟΠ προσέλαβε τον Θεοδότου στις 9 Αυγούστου 2018 με καθήκοντα εκπαίδευσης, scouting και συμμετοχή στην ομάδα διοικητικής διαχείρισης στη νεοσύστατη Ακαδημία Διαιτησίας της ΚΟΠ.
Ο Θεοδότου παραμένει πλέον απλά παρατηρητής α΄ κατηγορίας αλλά έχει συμβόλαιο με την ΚΟΠ και αναμένεται να γίνουν οι σχετικές επαφές για να βρεθεί λύση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μάζιτς θα επιλέξει να φτιάξει νέα ομάδα για την εκπαίδευση των διαιτητών με τους Κώστα Καπιτανή και Μιχάλη Αργυρού, να είναι υποψήφιοι για να αναλάβουν αυτό το ρόλο.

Μιχάλης Παπαγεωργίου