Τον αντικαταστάτη του Αλεξάντερ Ίσακ που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Νιούκαστλ, βρήκε η Σοσιεδάδ, που ήρθε σε συμφωνία με την Αλμεριά για την απόκτηση του Ουμάρ Σαντίκ.
Ο 25χρονος Νιγηριανός αποτελεί των «μπομπέρ» της Αλμερία, αφού 84 συμμετοχές με την ισπανική ομάδα, κατέγραψε 43 γκολ και 19 ασίστ, αποτελώντας μια σταθερά στην επιθετική γραμμή.
Ο Σαντίκ ξεκίνησε την καριέρα του από την Ρόμα, ακολούθησαν σύντομα περάσματα από Τορίνο, Μπρέντα και Ρέιντζερς, για να ακολουθήσει η Παρτιζάν, όπου ο 25χρονος επιθετικός κατέγραψε σε 52 εμφανίσεις 32 γκολ και 19 ασίστ.
Τον Οκτώβριο του 2020 η Αλμερία έδωσε 9 εκ. ευρώ στην Παρτιζάν για να αποκτήσει το Νιγηριανό «μπομπέρ», που δικαίωσε απόλυτα τους Ισπανούς για την επιλογή τους, έχοντας σημαντική συμβολή στην άνοδο στην Primera Division.
Πλέον ο Σαντίκ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Σοσιεδάς, αποτελώντας τον αντικαταστάτη του Αλεξάνταρ Ίσακ, με τους Βάσκους να δίνουν στην Αλμερία 25 εκ. ευρώ, με τους νησιώτες να διατηρούν και ποσοστό μεταπώλησης 15%.