Ο Αματέϊ Μαρόσα πρόλαβε να πετύχει έξι γκολ στο δεύτερο εξάμηνο που είναι στην ομάδα δείχνοντας προφανώς και την εκτελεστική του δυνατότητα που τον συνόδευε, με την απόκτηση του στην Κύπρο.
Ο Σλοβένος έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης αλλά και σαν επιτελικός μέσος.  Στην ΑΕΛ εκεί τον είδαμε κυρίως (πίσω από τους επιθετικούς) να αγωνίζεται όπως και στα άκρα της επίθεσης.
Η ικανότητα του ποδοσφαιριστή, να σκοράρει είναι στα υπόψη του προπονητή της ομάδας, και όπως φαίνεται θα χρησιμοποιεί τον Σλοβένο και σαν επιθετικό κορυφής. Από την στιγμή που δεδομένα δεν φοβάται να παίρνει προσπάθειες πάνω του, και το κάνει με την κάθε ευκαιρία που του δίνεται, είτε εντός είτε εκτός περιοχής, δεν αποκλείεται να δούμε τον Μαρόσα στην κορυφή της επίθεσης για την ΑΕΛ.
Άλλωστε είναι μια θέση που την ξέρει αρκετά καλά καθώς στατιστικά, στην καριέρα του έχει αγωνιστεί εκεί τις περισσότερες φορές. Ακόμα και ο ίδιος αρέσκεται σε αυτό τον ρόλο, αφού μπορεί να κινηθεί με την ίδια άνεση τόσο μέσα όσο και εκτός περιοχής.
Οι αριθμοί μάλιστα τον δικαιώνουν στις προηγούμενες του ομάδες καθώς είχε στην Μπελτίνσι 26 γκολ σε 46 συμμετοχές (0,57 γκολ ανά παιχνίδι), ενώ στην Μούρα 74 γκολ σε 171 συμμετοχές (0,43 γκολ ανά παιχνίδι).
Το ίδιο ποσοστό σκοραρίσματος (0,43 γκολ ανά παιχνίδι) έχει και στην ΑΕΛ, οπόταν χονδρικά αν το δει κάνεις βάζει ένα γκολ κάθε δύο παιχνίδια.

Αριστείδου Μιχαήλ