Μήνυμα νίκης και προβάδισμα πρόκρισης έστειλε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Σωφρόνης Αυγουστή, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του πρώτου αγώνα με την Κιζιλζάρ στο ΓΣΠ. Από πλευράς ποδοσφαιριστών θα βρίσκεται ο Γιώργος Εφραίμ.

ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗ
-Πρώτη τοποθέτηση: «Μας περιμένουν δύο δύσκολες αναμετρήσεις. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πρώτο παιχνίδι και να βάλουμε τις βάσεις για το δεύτερο. χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο αντίπαλος, τα μελετήσαμε και είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στα παιδιά. Είδαμε τον αντίπαλο, ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι και χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε συγκεκριμένα σημεία. Πρέπει από την αρχή να βάλουμε τον κόσμο στο παιχνίδι και να μας βοηθήσει, ώστε όλοι μαζί να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

-Για τι θα μετρήσει περισσότερο: «Αυτό που μετράει είναι το σύνολο. Οι παίκτες που μπήκαν αλλαγή στο παιχνίδι με την Μπότεφ βοήθησαν πάρα πολύ. Το θέμα είναι κι αυτοί που θα μπουν αργότερα είναι να είναι έτοιμοι».

-Για το ότι η αντίπαλος είναι μια άγνωστη ομάδα: «Είναι άγνωστη όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι. Είναι νοκ άουτ παιχνίδια, είναι στο 50-50. Κρύβουν αρκετές παγίδες και πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος από την αρχή ως το τέλος. Είναι κοντά οι γραμμές της, θέλει προσοχή στο ψηλό παιχνίδι. Μπορούμε να διασπάσουμε τον αντίπαλο και να του βάλουμε δύσκολα αλλά θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι, για να μην τους αφήσουμε να δημιουργήσουν προβλήματα».

-Για Μάγκλιτσα-Κβιλιτάια: «Είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές αλλά δεν βρίσκονται μαζί μας. Θα ήταν καλό να τους είχαμε, αλλά τα παιδιά που θα αγωνιστούν θα βγάλουν εις πέρας την αποστολή μας».

-Για Κονσταντίνοφ-Βιγιαφάνιες: Ο Κονσταντίνοφ και ο Βιγιαφάνιες είναι σε πιο καλή κατάσταση. Κάνουν διπλές προπονήσεις για να ενσωματωθούν πιο γρήγορα ώστε να μας βοηθήσουν στο αυριανό παιχνίδι αλλά και σε αυτό που ακολουθεί».

-Ο στόχος: «Στόχος μας είναι η πρόκριση. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τις βάσεις, όμως ότι και να γίνει υπάρχει και δεύτερο παιχνίδι με άλλες συνθήκες και θα πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτές».

-Για τον κόσμο: «Φαίνεται ότι θα είναι περισσότεροι αύριο και τους ευχαριστούμε. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Θα κάνουμε τα πάντα για να φύγουν ικανοποιημένοι».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΦΡΑΙΜ: «Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με έναν καλό αντίπαλο, όμως είναι σημαντικό να μας δώσει ο κόσμος την έξτρα ώθηση για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ευελπιστούμε στο καλύτερο. Χρειάζεται συγκέντρωση και πάθος ταυτόχρονα. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα, να βρούμε τους χώρους που πρέπει και να το εκμεταλλευτούμε».

-Για το ότι είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που σκόραρε και στις τρεις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ: «Δεν το γνώριζα, δεν έχω κάποιο σχόλιο. Η Ευρώπη είναι το πιο ψηλό σκαλοπάτι, μακάρι να έρθουν κι άλλα γκολ».