Απίστευτη Μάντσεστερ Σίτι, συγκλονιστικός Έρλινγκ Χάαλαντ. Σε ένα ματς που της έχει «στραβώσει» από το ξεκίνημα, απέναντι σε μία Κρίσταλ Πάλας που πέρυσι δεν δέχθηκε γκολ από τους «πολίτες». Ούτε έτσι όμως σταμάτησε η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που προέβη σε επική ανατροπή και με το χατ-τρικ του Νορβηγού, επικράτησε με 4-2 των «αετών» του Πατρίκ Βιεϊρά. Την ίδια ώρα, η Μπράιτον συνεχίζει να εντυπωσιάζει, κερδίζοντας με 1-0 τη Λιντς, ενώ η Έβερτον προδόθηκε και πάλι από την άμυνά της και έμεινε στο 1-1 απέναντι στην Μπρέντφορντ!

Απίθανα πράγματα από τη Μάντσεστερ Σίτι, απίστευτα πράγματα από τον Έρλινγκ Χάαλαντ, με τους «πολίτες» να βρίσκονται πίσω στο σκορ στο ημίχρονο με 2-0 από την Κρίσταλ Πάλας, αλλά να ανατρέπουν την κατάσταση και να φτάνουν σε μία επική ανατροπή (3-2), με πρωταγωνιστή τον Νορβηγό!

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η εξέλιξη της αναμέτρησης έγινε φανερή από την αρχή. Ο Στόουνς έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 4ο λεπτό και εν συνεχεία, οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με μία πρωτοφανή αυτοπεποίθηση, όντες άλλωστε και η μοναδική ομάδα που δεν δέχθηκαν γκολ πέρυσι από τους «πολίτες’ σε 180 αγωνιστικά λεπτά στην Premier League.

Μάλιστα, το πράγμα έγινε χειρότερο άμεσα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον Άντερσεν να είναι αμαρκάριστος στο 18ο λεπτό και να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του εξαιρετικού Έζε, στο ξεκίνημα της σεζόν.

Με την επανάληψη όμως, η Μάντσεστερ Σίτι γύρισε όλη την κατάσταση με χαρακτηριστική ευκολία, με τον Χάαλαντ να είναι πραγματικά ασταμάτητος. Ο Μπερνάρντο Σίλβα μείωσε αρχικά σε 2-1 και εν συνεχεία ο Νορβηγός με χατ-τρικ χάρισε μία απίστευτη νίκη στην ομάδα του, με το τελικό 4-2 να φέρει πλήρως την υπογραφή του.

Ισοφάρισε στο 62’, έδωσε προβάδισμα στη Σίτι στο 70’ και με το γκολ του στο 81’, σηματοδότησε πως έχει συμμετοχή στα 7 από τα 13 τέρματα της ομάδας του, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής της.

Την ίδια ώρα, η Έβερτον επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τις αυτοκτονικές τάσεις που την χαρακτηρίζουν! Ο λόγος; Προηγήθηκε έναντι στην Μπρέντφορντ με τον Γκόρντον, έπειτα από ασίστ του Κόαντι, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη να προστατεύσει το προβάδισμά της και δεν τα κατάφερε.

Ισοφαρίστηκε από στατική φάση από τον Γιάνελτ, και το τελικό 1-1, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη γκρίνια στον Φρανκ Λάμπαρντ, που μένει δίχως νίκη για 4η σερί αγωνιστική!

Τέλος, η Μπράιτον είναι ασταμάτητη. Κέρδισε τη Λιντς με 1-0, χάρη στο 3ο φετινό γκολ του Γκρος και τη δεδομένη χρονική στιγμή, βρίσκεται στην κορυφή της Premier League σε ισοβαθμία με τη Μάντσεστερ Σίτι!

ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Κανσέλο (61’ Γκιντογκάν), Ντε Μπρόινε (89’ Πάλμερ), Ρόδρι, Μαχρέζ (61’ Άλβαρες), Σίλβα, Φόντεν, Χάαλαντ (84’ Γκόμες Μάρτιν).

ΠΑΛΑΣ: Γκουαΐτα, Κλάιν (74’ Ματετά), Γουόρντ, Άντερσεν, Γκουεχί, Μίτσελ (57’ Ρίτσαρντς), Σλουπ, Ντουκουρέ, Εζέ, Αγιού (74’ Ολίσε), Εντουάρ (67’ Χιουζ)