Ο Απόλλωνας υπέκυψε στην ανωτερότητα μίας (πολύ) καλύτερης ομάδας. Μέσα σε 8 λέξεις, αντικατοπτρίζεται όλο το ματς στο «Σαμί Οφέρ». Η ομάδα της Λεμεσού δεν μπόρεσε ποτέ να ακολουθήσει τον ρυθμό της Μακάμπι Χάιφα. Για να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, το 4-0 είναι και… λίγο. Θα μπορούσε το σκορ να ήταν μεγαλύτερο.
Οι αριθμοί άλλωστε μιλάνε από μόνοι τους: 21 τελικές με 11 στο στόχο για Μακάμπι, τρεις τελικές και καμία στο στόχο για τον Απόλλωνα… Η βραδιά ήταν εφιαλτική για τους πρωταθλητές μας. Άντεξαν για ένα ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο κατέρρευσαν, πολύ περισσότερο δε μετά την αποβολή του Βουκασίν Γιοβάνοβιτς.
Η Μακάμπι είχε ήδη το σκορ και τη ψυχολογία με το μέρος της, σφυροκόπησε τον Απόλλωνα, πέτυχε άλλα δύο γκολ μετά την κόκκινη του Σέρβου αμυντικού και επιδίωξε να πετύχει και περισσότερα. Το σκορ δεν αφήνει περιθώρια για ελπίδες στη ρεβάνς.
Η ομάδα της Λεμεσού παρουσιάστηκε ανέτοιμη για ένα τέτοιο ματς, αρκετοί παίκτες της δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα, ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ δεν επιβεβαιώθηκε για το… 50-50 που έλεγε πριν το ματς, αν και το ερώτημα είναι αν πραγματικά μπορούσε ο Απόλλωνας για κάτι καλύτερο, απέναντι σε μία ομάδα με τρομερή εκρηκτικότητα και ποιότητα, σε γήπεδο που… κόχλαζε. Ακόμη κι έτσι όμως, η εικόνα στο «Σαμί Οφέρ» δεν δικαιολογείται…
Οι πρωταθλητές καλούνται με την επιστροφή τους από τη Χάιφα να ανασυνταχθούν και να επιδιώξουν στον επαναληπτικό να παρουσιάσουν ένα καλύτερο πρόσωπο, έχοντας πλέον στο πίσω μέρος του μυαλού τους όχι την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν κατάλληλα για τα ματς είτε με τον Ολυμπιακό Πειραιώς είτε με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ…

Ανδρέας Βεντούρης