Η Ομόνοια αναλύει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, και τη Σέριφ, ομάδες που θα βρει απέναντι της στον 5ο όμιλο του Γιουροπά Λιγκ.
Aναλυτικά:
«H Manchester United από την Αγγλία είναι η μία από τις τρεις αντιπάλους μας στον όμιλο Ε του Europa League. Πρόκειται για ένα μεγαθήριο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.
Η Manchester United ιδρύθηκε το 1878 αρχικά ως Newton Heath LYR F.C. και ακολούθως το 1902 πήρε την τωρινή ονομασία της. Εδρεύει στην πόλη Manchester και αγωνίζεται στο φημισμένο Old Trafford, χωρητικότητας 74,310 θεατών.
Οι «Red Devils», όπως είναι το παρατσούκλι τους, είναι πολυνίκεις του Αγγλικού πρωταθλήματος με 20 κατακτήσεις, ενώ έχουν ακόμη 12 κύπελλα, 5 Λιγκ Καπ και 21 ασπίδες. Πλούσια είναι και η ιστορία της ομάδας στην Ευρώπη με δύο κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ, 1 κύπελλο Πρωταθλητριών, 1 Γιουρόπα Λιγκ, 1 κύπελλο Κυπελλούχων, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 1 κύπελλο Συνομοσπονδιών και 1 παγκόσμιο κύπελλο Συλλόγων.
Προπονητής της είναι ο Ολλανδός, Eric Ten Hag.
Aσφαλώς ξεχωρίζει η παρουσία του Cristiano Ronaldo, αλλά και άλλων μεγάλων αστέρων του παγκόσμιο ποδοσφαίρου όπως οι Bruno Fernandes, David De Gea, Raphael Varane κτλ. Πιο πρόσφατη μεταγραφική κίνηση είναι η απόκτηση του Casemiro έναντι 70 εκατομμυρίων ευρώ από την Real Madrid.
*Για την ακριβή ημερομηνία και ώρα των αγώνων θα ενημερώσουμε μόλις καθοριστούν από την ΟΥΕΦΑ».

ΣΕΡΙΦ:
«H Sheriff Tiraspol από την Μολδαβία είναι η μία από τις τρεις αντιπάλους μας στον όμιλο Ε του Europa League. Είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια Μολδαβίας, η οποία πέρσι είχε κάνει την έκπληξη κερδίζοντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Real Madrid, μέσα στο Santiago Bernabeu.
Η Sheriff ιδρύθηκε το 1997, αρχικά ως FC Tiras Tiraspol. Εδρεύει στην πόλη Tiraspol και χρησιμοποιεί ως έδρα το Στάδιο “Sheriff Stadium”, χωρητικότητας 12,746 θεατών.
Στη Μολδαβία μετρά 20 κατακτήσεις πρωταθλήματος, 11 κύπελλα και 7 Σούπερ Καπ.
Προπονητής της είναι ο Κροάτης, Stjepan Tomas.
Οι 26 από τις 32 ποδοσφαιριστές της είναι ξένοι/κοινοτικοί. Πρόκειται για την πρώην ομάδα του ποδοσφαιριστή μας Bruno Felipe, ενώ εκεί αγωνίζεται ένας παλιός γνώριμος μας, ο Iyayi Atiemwen. Εκμεταλλευόμενη την φοβερή παρουσία της στην Ευρώπη πέρσι, αυτό το καλοκαίρι πώλησε τους Adama Traore και Gustavo Dulanto, βάζοντας στα ταμεία της συνολικά 3 εκατομμύρια ευρώ.
*Για την ακριβή ημερομηνία και ώρα των αγώνων θα ενημερώσουμε μόλις καθοριστούν από την ΟΥΕΦΑ».