Το ΑΠΟΕΛ ατύχησε αλλά συνάμα αδίκησε τον εαυτό του. Στην Στοκχόλμη αδικήθηκε από την κακή απόδοση του Μπέλετς, από το 2-0 που δεν έπρεπε να μετρήσει αλλά και από την αδυναμία να ανταποκριθεί στις συνθήκες του αγώνα.
Στο ΓΣΠ ναι μεν αναγκάστηκε να ρισκάρει αλλά έδειξε ότι…χαράμισε την ευκαιρία να παίξει στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, εξ αιτίας όλων όσων έγιναν στο πρώτο ματς.
Ο Σωφρόνης που έλειψε επίσης στο πρώτο ματς, έκανε ότι έπρεπε για ένα ημίχρονο, όταν αιφνιδίασε την αντίπαλο.
Ίσως να έπρεπε να κάνει πιο συντηρητική την τακτική στο 2-0 για να γίνουν ποιο συμπαγείς οι γραμμές της ομάδας του, όμως δεν είναι καθόλου σωστό και δίκαιο να απονέμεται ευθύνη στον προπονητή.
Γιατί και πάλι στα σημεία ήρθαν τα δύο γκολ των Σουηδών με αποκορύφωμα όμως το 3-2 όταν πιάστηκε όλη η ομάδα απροετοίμαστη.
Πλέον, ότι και να λεχθεί για την ευρωπαϊκή πορεία, δεν αλλάζει το σκηνικό και το γεγονός. Το ΑΠΟΕΛ είναι εκτός ομίλων και το ερώτημα που τίθεται, είναι η διαχείριση αυτού του αποκλεισμού.


Πρώτα από την ομάδα και στη συνέχεια από τη διοίκηση. Η ομάδα που δείχνει να είναι αρκετά καλή. Όταν δηλαδή θα παίξει στην άμυνα ο Κρέσπο μαζί με τον Ντβάλι που λέγεται ότι είναι αρκετά καλός. Όταν πάει ξανά στη μεσαία γραμμή ο Κοσταντίνοφ μαζί με το Βιγιαφάνες η κλάση του οποίου είναι τεράστια και εκεί θα παίζει ο Σαρφό  και όταν ο Κβιλιτάια θα επιστρέψει στη γραμμή κρούσης μαζί με ένα βελτιωμένο Μάγκλιτσα αλλά και το Γερμανό Μπλουμ, τότε θα είναι χωρίς συζήτηση ένα σύνολο με πολύ μεγάλη ποιότητα.
Υπάρχει όμως και το άλλο σημαντικό θέμα,. Το οποίο αφορά τη διοίκηση και τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί αυτό το αποκλεισμό.
Στο οικονομικό κομμάτι. Τα έσοδα από την Ευρώπη είναι και δεν είναι 1.000.000 ευρώ. Μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της;
Αν μπορέσει, τότε δεν τίθεται θέμα για την πορεία της ομάδας. Είναι όμως αλληλένδετα τα δύο. Καλή ομάδα από τη μία που φαίνεται ότι έφτιαξε το ΑΠΟΕΛ, η οποία όμως θα πρέπει να μείνει απερίσπαστη στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Με αυτά τα δεδομένα, εισέρχεται την Κυριακή στο πρωτάθλημα με την Πάφος FC να είναι ο πρώτος αντίπαλος.
Ενδεχομένως στα επόμενα 24ωρα να ξεκαθαρίσει το τελικό ρόστερ. Προβλέπεται ότι θα φύγουν κάποιοι παίκτες για να μειωθεί το υφιστάμενο ρόστερ και αυτός είναι ο λόγος που θα συναντηθεί ο προπονητής με τον πρόεδρο.
Μην αποκλείσετε όμως και κάποιες εκπλήξεις στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Με παίκτες που θα φύγουν αλλά και που ενδεχομένως να έρθουν!

Μιχάλης Παπαγεωργίου