Για τρίτη φορά στην ιστορία της, η ΑΕΚ θα βιώσει την εμπειρία της συμμετοχής στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «κιτρινοπράσινοι» ξεπέρασαν το εμπόδιο της Ντνίπρο με δύο νίκες και ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη διαδικασία των προκριματικών.
Η ΑΕΚ αξιοποίησε το μεγάλο πλεονέκτημα που αφορούσε την αγωνιστική ετοιμότητα κόντρα στους Ουκρανούς που είχαν θέληση, αλλά δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε θέμα… ρυθμού.
Ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία, διοίκηση και κόσμος έστησαν πάρτι στην Αρένα, πανηγυρίζοντας μια επιτυχία με… προεκτάσεις στο αγωνιστικό, αλλά και στο οικονομικό κομμάτι.
Μεγάλο μερίδιο της επιτυχία, πάει και στον Χοσέ Λουίς Όλτρα, ο οποίος ρίχθηκε από νωρίς στα βαθιά, όμως κατάφερε κόντρα σε ομάδες όπως η Μίντζιλαντ, η Παρτίζαν και η Ντνίπρο να παρουσιάσει ένα πολύ καλό σύνολο.
Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τη διαδικασία των προκριματικών με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες, χάνοντας μόνο στα πέναλτι με την Μίντζιλαντ.
Το ρόστερ της ΑΕΚ είναι γεμάτο και ικανό να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που θα ακολουθήσουν σε Κύπρο και Ευρώπη.
Όλοι στην ομάδα, πλέον, αναμένουν την κλήρωση των ομίλων (Παρασκευή, 14:00) και το σίγουρο είναι ότι θα είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος.