Για το καθοριστικό ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο μίλησαν Ιωάννης Πίττας και Χάμπος Κυριάκου, στο ντοκιμαντέρ-τίτλου του Απόλλωνα. «Το ένιωθα ότι θα κερδίσουμε. Ένιωθα ότι θα νικήσουμε και θα πανηγυρίσουμε. Όλοι πανηγύριζαν πριν από το παιχνίδι, κάτι που δεν ήταν φυσιολογικό αλλά όλοι το πίστευαν ότι ήταν η μέρα μας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο Χάμπος Κυριάκου πρόσθεσε: «Έπρεπε να πάμε να το τελειώσουμε. Τούτη τη βδομάδα λέγαμε ότι θα τελειώσει».
Ιδιαίτερη όμως ήταν η τοποθέτηση του Χάμπου… «Ξεκίνησε η ιστορία ότι δεν υπογράφω στον Απόλλωνα. Θυμάμαι το περιστατικό στο ζέσταμα με τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ να μου φωνάζουν βάλε αυτογκόλ, και εμείς θα ξέρουμε το γιατί. Και λαλώ και εγώ ΟΚ, πρέπει να δέρεις σήμερα. Εν μπορείς σαν ομάδα; μόνος σου πρέπει να δέρεις σήμερα. Ήταν μεγάλη ανακούφιση και για αυτό δάκρυσα μετά το παιχνίδι. Έφυγε μια πίεση και καθάρισα το όνομα μου για κάποια πράγματα που ακούστηκαν για μένα»!
Ο αρχηγός του Απόλλωνα αποκάλυψε τι του είπε ο Αλεσάμι πριν την εκτέλεση φάουλ στο ματς με τον Άρη, προτού η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα: «Κάμε το ίδιο που έκαμες στην προπόνηση και θα μπει»!