Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Επί Παντός Αθλητικού» με τον Μάκη Νικολάου.

Για τον Κασάμα και που τοποθετείται ο τονισμός: «Είναι Μορέτο Κασάμα. Ήρθε. Πέρασε από εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις. Έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν και αφότου συμφωνήσαμε με τη Ρενς, υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών».

Και σημείωσε για τις λεπτομέρειες: «Πρόκειται για αγορά του παίκτη, έναντι ενός πολύ μεγάλου ποσού για τα κυπριακά δεδομένα. Βάσει των αποτελεσμάτων, αναλόγως θα τον διαχειριστεί η ομάδα για να τον φέρει σε κατάσταση ετοιμότητα. Παίζει ως παίκτης box to box, σε διάφορους ρόλους στη μεσαία γραμμή. Παίκτης με χαρακτηριστικά που ψάχναμε. Διήρκησε σε μεγάλο χρονικό διάστημα η διαδικασία απόκτησής του. Περίπου δύο μήνες από τη στιγμή που τον εντοπίσαμε. Είχαμε συγκεκριμένο στόχο, επιμείναμε σε αυτόν, δεν εγκαταλείψαμε την προσπάθεια, και καταφέραμε να τον εντάξουμε στο ρόστερ μας».

«Δεν θέλω δημόσια να αναφερθώ σε ποσά. Δεν βλέπω να υπάρχει λόγος. Είναι μεγάλο ποσό για τα δεδομένα της Κύπρου. Μπορεί και να είναι πιο μεγάλο από αυτό που δίναμε για τον Λαμκέλ Ζε, ναι (σ.σ. γέλια», πρόσθεσε και συνέχισε για το γεγονός ότι ο Λαμκέλ Ζε βρήκε ομάδα: «Το θέμα έχει πάρει τη νομική οδό από την μέρα κιόλας που έγινε το συμβάν όταν ήρθε και έφυγε. Είναι ένα περίπλοκο θέμα με διάφορες παραμέτρους που έπρεπε να χειριστούμε νομικά. Είχαμε ενημερώσει ότι με δική του πρωτοβουλία ήρθε στο ξενοδοχείο της ομάδας στο Βέλγιο και συζήτησε με τη διοίκηση…».

Για το πως προχωράει ο σχεδιασμός και η απόκτηση επιθετικού: «Σε κάθε θέση υπάρχει μεγάλος αριθμός αξιολογημένων επιθετικών με κατηγοριοποιημένα χαρακτηριστικά. Είναι φυσιολογικό εφόσον κάναμε κίνηση για τον Λαμκέλ Ζε ότι θα προχωρήσουμε στην επόμενη λύση. Γνωρίζουμε από πριν με ποιους παίκτες θα προχωρήσουμε, δεν καθόμαστε να ψάχνουμε. Μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος, θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε αυτούς που θέλουμε. Δεν θα προχωρήσουμε σε διαδικασία διάψευσης ονομάτων, δεν έχουν μείνει πολλές ημέρες».

Για τον Λοΐζου: «Δεν έχει διαφοροποιηθεί οτιδήποτε. Πρόθεση της Ομόνοιας είναι να κλείσει αυτό το ζήτημα όσο το δυνατόν καλύτερα και χωρίς πολλή δημόσια συζήτηση επί του θέματος».

Για τον κόσμο και τη Γάνδη: «Σίγουρα δεν έχει τελειώσει κάτι, αντίθετα μας περιμένει πολλή δουλειά. Περισσότερη από το πρώτο παιχνίδι. Πάμε με την ίδια σοβαρότητα και συγκέντρωση. Θα χρειαστούμε και τη βοήθεια του κόσμου μας. Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε την ποιότητά μας στο γήπεδο και να πετύχουμε μία μεγάλη υπέρβαση συλλογικά και για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Έχουμε ξεπεράσει τις 16.000 εισιτήρια, έχει εγκριθεί αίτημά μας να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το γήπεδο».