Κατά τα τελευταία χρόνια, είδαμε ιστορικές ομάδες, να επανέρχονται στο καλαθοσφαιρικό στερέωμα του τόπου μας και ως φαίνεται, από αυτό το (δίχως άλλο), ευχάριστο «κύμα», υπάρχει προσπάθεια για να μην… απουσιάσει και η Δόξα Στροβόλου!

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την προσπάθεια επανόδου της, σύμφωνα πάντα με την πηγή της πληροφόρησης μας, σε αυτήν, πρωτοστατεί σημαίνων πρόσωπο του Στροβόλου και αυτό που απομένει, είναι το αποτέλεσμα της όλης αυτής προσπάθειας.

Η Δόξα, είναι μια ομάδα που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο καλαθοσφαιρικό χώρο της Κύπρου, αν και δεν αποτέλεσε ποτέ το λεγόμενο «τρανταχτό όνομα», τη στιγμή που όσον αφορά την καθαυτό… ιστορία του Στροβόλου, βρισκόταν στη «σκιά» του Κεραυνού.

Αξιοσημείωτο είναι και το ότι, εκτός από παλιούς σημαντικούς Κύπριους παίκτες (Μιχάλης Τσαγγαρίδης, Σάκης Πασάς, Μιχάλης Ματσεντίδης, Ευριπίδης Ανδρέου, ο αείμνηστος, μετέπειτα διαιτητής, Άθως Χριστοδούλου και άλλοι) που αγωνίστηκαν με τη φανέλα της, δυο ξένοι παίκτες (Κερκ Μπέικερ, Τσαρλς Τόμας), που επίσης είχαν αγωνισθεί σε αυτήν (ταυτόχρονα και συγκεκριμένα κατά την αγωνιστική περίοδο 1996-1997), ήταν από τους σπουδαιότερους που έπαιξαν στο Πρωτάθλημα μας, κατά τη δεκαετία εκείνη!

Σε αναμονή των εξελίξεων που αυτονόητα, θα είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, με την ευχή να αποδώσουν καρπούς.