Το ΑΠΟΕΛ έπαιξε την Κιζιλζάρ όπως η γάτα το ποντίκι στο ΓΣΠ, τη νίκησε με 1-0 αλλά δεν μπόρεσε να απεγκλωβιστεί από την πολυπρόσωπη άμυνα του αντιπάλου για να πετύχει περισσότερα γκολ και να πάει πιο άνετο το Καζακστάν.
Οι «γαλαζοκίτρινοι» κυριάρχησαν, πέραν του γκολ είχαν και κάποιες άλλες ευκαιρίες με Ηλία και Μαρκίνιος αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν όσο θα ήθελαν για δεύτερο γκολ και αυτό ελέω του τρόπυ παιχνιδιού της Κιζιλζάρ.
Με γκολάρα του Εφραίμ στο 27ο λεπτό ήρθε αυτή η νίκη. Ο Σαρφό έδωσε τον Ντάλσιο ο οποίος στο ύψος της περιοχής κατέβασε με το στήθος στον Εφραίμ όπου έκανε το κοντρόλ και αμέσως το σουτ στη κίνηση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Λομπάντσεφ.
Πλέον, ναι μεν στο ΑΠΟΕΛ έχουν ένα προβάδισμα αλλά θα χρειαστεί να γίνει τεράστια προσπάθεια στην «Αστάνα Αρενα» για να σφραγιστεί η πρόκριση στα πλέι οφ του Conference League.
Γιατί η Κιζιλζάρ δεν θα παίξει όπως στο ΓΣΠ, δεν θα έχει μηδέν τελικές αλλά στην έδρα της θα είναι πιο επιθετική και θα διεκδικήσει την πρόκριση.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Καρώ, Κρέσπο, Φεράρι Τσεπάκ, Σαρφό, Νταουσβίλι (73′ Μαρκίνιος), Ντάλσιο (83′ Γεωργίου), Ντογκαλά (83’Θεοδώρου) , Εφραίμ (73′ Βιγιαφάνες), Ηλία
Στον πάγκο: Τσιλιγκίρης, Έσελινγκ,  Σούσιτς, Μπλουμ, Σατσιάς,  Πολυκάρπου,  Γουίλερ, Κονσταντίνοφ, Γεωργίου

ΚΙΖΙΛΖΑΡ: Λομπάντσεφ, Τπάιοφ, Γκούρμαν, Καρσάκεβιτς, Μούζεκ (73′ Μιλουντίνοφ), Μπούσμαν, Γιακόλεφ (60′ Μουράχεφ), Κονέ, Ντος Σάντος, Πόντι (60′ Κοζλόφ) ο, Λομπανίτζε (90+2′ Χικάντσι)
Στον πάγκο: Λογκινόβσκι, Πετρόφ, Αντίλοφ, Μουράχεφ, Οσπάνοφ, , Τικανόφσκι, Ιβανιάντζε,  Κοζλόφ

ΓΚΟΛ: 27′ Εφραίμ.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Εφραίμ/ Λομπάντσεφ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 12631

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Έρικ Λάμπρεχτς (Βέλγιο)
Α’ ΒΟΗΘΟΣ: Τζο Ντε Βέιρντ (Βέλγιο)
Β’ ΒΟΗΘΟΣ: Ματίας Χιλάερτ (Βέλγιο)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Γιάσπερ Βεργκότε (Βέλγιο)

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Έναρξη αγώνα…
Περίπου 14 χιλιάδες φίλοι του ΑΠΟΕΛ βρίσκονται στις κερκίδες του ΓΣΠ.
5′
Μακρινό σουτ του Φεράρι ο οποίος βρήκε χώρο, η μπάλα πέρασε έξω.
8′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαρφό από μακριά, δεν αιφνιδιάστηκε ο τερματοφύλακας της Κιζιλζάρ Λομπάντσεφ.
12′ Το ΑΠΟΕΛ προσπαθεί να επιβάλει τον ρυθμό του, ελέγχει το παιχνίδι και προσπαθεί να βρεθεί με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.
16′ Ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Ντάλσιο βρέθηκε σε καλή θέση, έκανε το σουτ αλλά ο Λομπάντσεφ ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε την μπάλα.
19′ Κεφαλιά του Ντάλσιο έξω.
20′ Κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα της Κιζιλζάρ Λομπάντσεφ καθώς κλώτσησε μακριά την μπάλα.
27′ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ με γκολάρα το ΑΠΟΕΛ.  Ο Σαρφό έδωσε τον Ντάλσιο ο οποίος στο ύψος της περιοχής κατέβασε με το στήθος στον Εφραίμ όπου έκανε το κοντρόλ και αμέσως το σουτ στη κίνηση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Λομπάντσεφ.

43′ Μεγάλη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ωραία κίνηση και σέντρα από τον Εφραίμ, ο Ηλία βγήκε στο πρώτο δοκάρι, έπιασε την γυριστή κεφαλιά αλλά ο Λομπάντσεφ πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση στην δεξιά του γωνιά και έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.
Τέλος α’ ημιχρόνου.
Τα στατιστικά του α’ ημιχρόνου…

ΣΧΟΛΙΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ:
Από το ξεκίνημα του αγώνα το ΑΠΟΕΛ έλεγξε το παιχνίδι, κράτησε μπάλα, δεν άφηνε την Κιζιλζάρ να απειλήσει αλλά ήταν εγκλωβισμένο μπροστά στην πολυπρόσωπη άμυνα των Καζάκων.
Έπρεπε να βρεθεί τρόπος να λύσουν τον γόρδιο δεσμό και τον βρήκε ο Γιώργος Εφραίμ με μια γκολάρα. Αναγκαστικά η Κιζιλζάρ προσπάθησε να κερδίσει μέτρα και αυτό έδωσε την ευκαιρία στο ΑΠΟΕΛ να φτιάξει και άλλες ευκαιρίες με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Μάριου Ηλία.
Γενικότερα το ΑΠΟΕΛ κυριάρχησε, δεν έκανε πολλές φάσεις αλλά κατάφερε να πετύχει ένα γκολ και να μην αφήσει την αντίπαλο του να του κάνει φάση (μηδέν τελικές).
Έναρξη β’ ημιχρόνου…
Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.
51′ Μεγάλη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ωραία κίνηση από τον Μάριο Ηλία στο ύψος της περιοχής, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
58′ Κινήθηκε ωραία ο Εφραίμ, έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και έφυγε σε κόρνερ.
60′ Τριπλή αλλαγή για την Κιζιλζάρ.
69′ Ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Συρτή μπαλιά του Ντογκαλά από δεξιά, ο Ηλία προσπάθησε για την προβολή αλλά δεν κατάφερε να προλάβει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
70′ Πλασέ του Εφραίμ, απέκρουσε ο Λομπάντσεφ.
73′ Διπλή αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Έξω Εφραίμ και Νταουσβίλι, μέσα Βιγιαφάνες και Μαρκίνιος.
75′ Σέντρα του Φεράρι, κεφαλιά του Ντάλσιο πάνω από τα δοκάρια.
76′ Νέα ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ωραία κίνηση και σέντρα του Μαρκίνιος από αριστερά, κεφαλιά του Ντάλσιο έξω.
77′ Σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ γκολ της Κιζιλζάρ.
83′ Σέντρα-σουτ του Μαρκίνιος λίγο έξω.
88′ Μεγάλη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Μαρκίνιος κινήθηκε ωραία στο ύψος της περιοχής, έκανε το σουτ αλλά απέκρουσε εξαιρετικά ο Λομπάντσεφ.

 

 

 

—————————————————————————————————–