Ο Γιούργκεν Κλοπ παραδέχτηκε πως τα δύο ματς που έκανε ο Ντάργουιν Νούνιες με τη φανέλα της Μπενφίκα κόντρα στην Λίβερπουλ την περασμένη σεζόν, έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο στην απόφαση των κόκκινων να τον αποκτήσουν αυτό το καλοκαίρι.
Ο Ντάργουιν Νούνιες αποτέλεσε τον διακαή πόθο της Λίβερπουλ αυτό το καλοκαίρι και για χάρη του ο Γιούργκεν Κλοπ δεν δίστασε να τινάξει τη μπάνκα στον αέρα, με την Κυπελλούχο Αγγλίας και κάτοχο του League Cup να δίνει 75.000.000 ευρώ στην Μπενφίκα για τον Ουρουγουανό φορ, συν 25.000.000 με τη μορφή μπόνους.
Τη μετακίνηση πάντως αυτή από την Λισσαβώνα στο Λίβερπουλ την πέτυχε ο ίδιος ο 23χρονος επιθετικός με την απόδοσή του και συγκεκριμένα από τις εμφανίσεις του απέναντι στους κόκκινους στη φάση των «16» του Champions League την περασμένη σεζόν (σκόραρε και στα δύο ματς), με τον Γερμανό προπονητή να το ομολογεί με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του:
«Ήταν πολύ εντυπωσιακός στα μεταξύ μας παιχνίδια. Όταν κάνεις την ανάλυση για τους αγώνες με την Μπενφίκα ξέρεις ακόμα και το μέγεθος των παπουτσιών των παικτών της. Ξέραμε τα πάντα για τους αντιπάλους μας, άρα γνωρίζαμε ακριβώς την ποιότητα του Ντάργουιν. Δεν ήταν ξεκάθαρο αν θα έπαιζε στο πρώτο ματς επειδή προερχόταν από ματς με την εθνική του ομάδα. Ήταν προφανές πως ήταν καλός αλλά όταν το βλέπεις μπροστά στα μάτια σου, ήταν πραγματικά εντυπωσιακό», τόνισε ο Κλοπ για να προσθέσει:
«Η δύναμη σε συνδυασμό με την τεχνική του, η επιθυμία του, οι έξυπνες κινήσεις του, τα προβλήματα που μας προκάλεσε, όλα αυτά μάς έκαναν να τον ερωτευτούμε σε αυτά τα δύο παιχνίδια.
Είναι ένας πολύ επιθετικός Νοτιοαμερικανός. Απολάμβανες να τον βλέπεις και όταν συνειδητοποιήσαμε πως είχαμε μία καλή ευκαιρία να τον υπογράψουμε, κάναμε δυναμικό μπάσιμο και είμαστε ευτυχισμένοι που τον έχουμε μαζί μας τώρα».