Ο Γιώργος Πρίντεζης έβαλε προ ημερών τίτλους τέλους σε μια τεράστια καριέρα, αποχωρώντας με δάκρυα στα μάτια! Ένας σπουδαίος αθλητής, μια τεράστια προσωπικότητα και ένας ξεχωριστός χαρακτήρας, είπε «αντίο» στο μπάσκετ ως αθλητής.

Ο Πρίντεζης μίλησε μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Νίκο Ζέρβα, Τάσο Νικολόπουλο για πρώτη φορά μετά την απόφαση να αποσυρθεί, κάνοντας μια αναδρομή της σπουδαίας καριέρας του.

Μίλησε για τη στιγμή που αποφάσισε να πει «τέλος», την αγάπη του για τον Ολυμπιακό και αυτή που έχει δεχτεί από τον κόσμο των «ερυθρόλευκων», αλλά και πάρα πολλά ακόμη θέματα από την πλούσια καριέρα του.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Newsroom» και στους Νίκο Ζέρβα, Τάσο Νικολόπουλο:

Αν όταν τελειώνει η καριέρα ενός αθλητή, περνά ένα φιλμ μπροστά του: «Η αλήθεια είναι ότι για την όλη κατάσταση με είχε προϊδεάσει το Βελιγράδι. Ήταν μια ημέρα που ήμουν αμφίβολος να παίξω λόγω τραυματισμού στον ημιτελικό και δεν το είχα στο μυαλό μου. Όταν κάθισα στα αποδυτήρια και σκέφτηκα ότι είναι το τελευταίο μου ματς, με έπιασε λιγάκι σαν μια μικρή ανασκόπηση. Το καλύτερο ήταν όταν βγήκα για ζέσταμα και κατάλαβα ότι είναι το τελευταίο μου ματς, ουσιαστικά. Τότε ναι, ένιωσα συγκινημένος».

Πότε πήρε την απόφαση να σταματήσει: «Πριν το ξεκίνημα είχα πάρει την απόφαση μου, γνωρίζοντας την ψυχολογία μου και το κορμί μου, δεν ήθελα να τραβήξω από τα μαλλιά, ούτε να τραβήξω καταστάσεις. Είχα πει πως αυτή θα είναι η τελευταία μου χρονιά. Απλά για δικούς μου λογούς δεν ήθελα να το ανακοινώσω νωρίτερα».

Για το να περίμενε τέτοιο φινάλε με τίτλο και αποθέωση: «Δεν είχα ποτέ στο μυαλό ότι έπρεπε να τελειώσω καλά. Είχα πάρει την απόφαση μου, είτε γίνονταν όλα αυτά, είτε όχι. Το είχα πάρει απόφαση, προς σεβασμό για τους συμπαίκτες και τον εαυτό μου. Ο κόσμος μου έδειξε μεγαλη αγάπη, ελπίζω να την ανταπέδωσα όλα αυτά τα χρόνια που περάσαμε μαζί. Πολλοί αθλητές δεν τελείωσαν όπως ονειρεύονταν. Δεν θεωρώ πως αλλάζει κάτι από την καριέρα τους σχετικά με τον τρόπο που την τελειώνουν».

Αν ήταν ταινία η καριέρα του, με ποια θα τη σύγκρινε και πώς θα την χαρακτήριζε: «000 (σσ. του Θανάση Βέγγου)», είπε αρχικά γελώντας και συνέχισε: «Είναι πολλές στιγμές. Έφαγα ένα σοκ όταν ήρθε και με ρώτησε ένα μικρό παιδί αν παίζω μπάσκετ. Λέω ναι, βασικά όχι, έπαιζα. Ήταν η πρώτη φορά που την… άκουσα λίγο, όταν είπα πως έπαιζα στον Ολυμπιακό. Πρώτη φορά χρησιμοποίησα παρελθοντικό χρόνο. Είναι πάρα πολλές μικρές και μεγάλες στιγμές, οι απογοητεύσεις και οι στεναχώριες είναι περισσότερες μπορώ να πω. Τραυματισμοί, διατροφές, όλη η ζωή ενός αθλητή. Δεν μπορώ να απομονώσω ένα πράγμα. Οι απολαύσεις, δηλαδή το καλοκαίρι και τον χειμώνα οι διακοπές, είναι και οι ενοχές του αθλητή. Θες να βγεις με φίλους σου και το έχεις στο μυαλό σου γιατί μετά θα φας στο γυμναστήριο δύο ημέρες».

Για ένα ωραίο-αστείο σκηνικό που έχει ζήσει εκτός παρκέ: «Άμα πω μία ιστορία, θα αδικήσω άλλες. Με πιάνεται απροετοίμαστο τώρα. Είναι πολλά, τα περισσότερα δεν λέγονται, το καταλαβαίνετε. Δεν λέγονται όχι…».

Για το πώς θα νιώσει εφόσον αποσυρθεί η φανέλα του από τον Ολυμπιακό: «Δεν ξέρω αν η φανέλα μου αποσυρθεί. Αν συμβεί, τότε είναι πολύ μεγάλη τιμή για έναν αθλητή αυτό. Είναι μια αναγνώριση ότι αυτός ο αθλητής έδωσε τα πάντα για μια ομάδα, ότι είναι οπαδός της και την αγαπάει. Ήταν κάποια πράγματα που έχω περάσει και μετράνε περισσότερο από τους τίτλους».