Το ΑΠΟΕΛ ετοιμάζεται να κάνει ταξίδι στο Καζακστάν για 5η φορά στην ιστορία του, με την ελπίδα ότι αυτό θα στεφθεί με επιτυχία και η ομάδα θα προκριθεί στα πλέι οφ του Conference League.
Για να αυξηθούν οι πιθανότητες θα πρέπει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι στο ΓΣΠ κόντρα στην Κίζιλζαρ.
Πάμε να δούμε τι έκαναν οι γαλαζοκίτρινοι στις προηγούμενες τους πέντε επισκέψεις στο Καζακστάν:
-Την σεζόν 2015-2016 το ΑΠΟΕΛ ταξίδεψε για να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League αλλά ηττήθηκε 1-0 από την Αστάνα και δεν τα κατάφερε στα πλέι οφ της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης.
-Την σεζόν 2016-2017 πάλι αντίπαλος η Αστάνα αλλά  σε ένα λιγότερο αγχωτικό παιχνίδι αυτή την φορά για τους ομίλους του Europa League. Το ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε 2-1 στην «Αστάνα Αρένα» αλλά κατά την επιστροφή έμαθε ότι τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου.
-Την σεζόν 2018-2019 πάλι αντίπαλος η Αστάνα. Το ΑΠΟΕΛ νίκησε 1-0 στο ΓΣΠ για τα πλέι οφ του Europa League και πήγε για να πάρει την πρόκριση. Ηττήθηκε 1-0 στην κανονική διάρκεια και την παράταση και έχασε στα πέναλτι με 2-1.
-Την σεζόν 2020-2021 ήταν η μοναδική φορά που το ΑΠΟΕΛ νίκησε στο Καζακστάν. Αντίπαλος στον β’ προκριματικό του Europa League η Καϊσάρ την οποία σε μονό παιχνίδι λόγω κορωνοϊου οι γαλαζοκίτρινοι τη νίκησαν με 4-1.