Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε αήττητη τα φιλικά προετοιμασίας της πριν το πρώτο ευρωπαϊκό της παιχνίδι, αλλά αλήθεια, ποιος νοιάζεται για τα αποτελέσματα; πάω στοίχημα πως αν ρωτήσω τον οποιονδήποτε να μου αναφέρει τα αποτελέσματα των φιλικών των προηγούμενων τριών χρόνων, είναι… no bet πως θα δυσκολευτεί.
Το ζητούμενο είναι αν ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα είδε στο φιλικό με το ΑΠΟΕΛ αυτά που ήθελε ενόψει Μίντζιλαντ. Δεν ξέρω αν ήταν… πρόβα, αλλά κάποια πράγματα που έχει στο μυαλό του ο κόουτς πιθανολογώ ότι φανερώθηκαν.
Όπως για παράδειγμα το ότι σκέφτεται να δώσει φανέλα βασικού στον Ράφα Λόπες, όπως έπραξε στο ΓΣΠ, ή ότι το 4-4-2 μοιάζει ως το επικρατέστερο σύστημα στο μυαλό του, μολονότι στο α’ ημίχρονο δεν του βγήκε.
Με 4-3-3 ήταν καλύτερη η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, όμως ας μη ξεχνάμε ότι έγιναν πολλές αλλαγές εκατέρωθεν. Δεν θεωρώ ότι είδαμε στον απόλυτο βαθμό την 11άδα που σκέφτεται ο Όλτρα ενόψει Μίντζιλαντ, αλλά κάποια δεδομένα πιστεύω πως δεν αλλάζουν, όπως για παράδειγμα η επιλογή του Πίριτς στο τέρμα, το δίδυμο Μιλίτσεβιτς-Τόμοβιτς στα στόπερ, οι Σανχούρχο-Λουΐς Γκουστάβο στη μεσαία γραμμή, όπως επίσης οι Γκιούρτσο-Τρισκόφσκι…
Ο Ισπανός προπονητής έχει μπροστά του κάτι λιγότερο από μια βδομάδα για να δουλέψει πάνω στο πλάνο που ετοιμάζει για το ματς με τους Δανούς. Και τότε, θα μπορούμε να πούμε (πολλά) περισσότερα. Σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, τα… συν-πλην μπορούν κάλλιστα να διαφοροποιηθούν στο πρώτο επίσημο.
Προφανώς μπορεί ο οποιοσδήποτε να προβληματιστεί για την εμφάνιση του Πίριτς και να θυμήθηκε τον… Ρούμπεν Μαρτίνεθ, ωστόσο ας μην τον κρίνουμε/καταδικάσουμε με την πρώτη…

Ανδρέας Βεντούρης