Το Ροσάριο της Αργεντινής θεωρείται μία πόλη που… παραδοσιακά, βγάζει ποδοσφαιριστές. Είναι άλλωστε η μεγαλύτερη πόλη στην κεντρική επαρχία της Αργεντινής της Σάντα Φε.

Από την πόλη του ενάμιση εκατομμυρίων κατοίκων προέρχεται και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΑΠΟΕΛ, Φράνκο Φεράρι. Πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Τίντο Φεντεράλ, ομάδα την οποία πλέον συναντάς στην τέταρτη κατηγορία της χώρας αλλά τότε ήταν στην τρίτη.

Το ντεμπούτο του σε επαγγελματικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε το 2011, σε ηλικία 19 ετών. Μετά από τρία χρόνια στην Τίντο, ο Φεράρι πήρε… προαγωγή το 2015 για τη Σάντα Μαρίνα, η οποία αγωνιζόταν στη β’ κατηγορία της Αργεντινής, τερματίζοντας μάλιστα στην τέταρτη θέση.

Το πέρασμά του στη συνέχεια από την Πουέρτο Σαν Μαρτίν, ίσα που θα το… θυμάται κι ο ίδιος (μόλις 2 συμμετοχές), παίρνοντας ακολούθως το δρόμο για τη Μίτρε Σαντιάγκο, ομάδα που τότε ήταν στην γ’ κατηγορία της Αργεντινής σε εθνικό επίπεδο. Αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους της ποδοσφαιριστές, εξ ου και η βράβευσή του!

«Ήταν πολύ όμορφο αυτό που έζησα. Η επιστροφή στο αγαπημένο μου Σαντιάγο, το να μπορώ να δω τον αδερφό μου με αυτά τα χρώματα, να βλέπω τους φίλους μου, την υποδοχή και τη στοργή του κόσμου και αυτή την όμορφη αναγνώριση που έλαβα, ήταν ένα τέλειο Σαββατοκύριακο. Ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά», είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Έπειτα από 94 συμμετοχές με τη Μίτρε, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αυτός που του άνοιξε την πόρτα της Ευρώπης, προσφέροντάς του συμβόλαιο συνεργασίας το 2019. Πιθανότατα ούτε ο ίδιος ο Φεράρι δεν θα περίμενε ότι θα αποτελούσε έναν από τους πλέον πολύτιμους κι αγαπητούς ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Αναμφίβολα κι από τους πλέον σταθερούς. Την πρώτη του σεζόν στη Σούπερ Λίγκα κατέγραψε 31 συμμετοχές. Το ίδιο και τη δεύτερη. Πέρυσι 28. Συνολικά πάντως, πέρυσι, πάλι στο… 31! Σε όλες ενδεκαδάτος, χωρίς ούτε μία φορά να δει το όνομά του στον φωτεινό πίνακα του τέταρτου διαιτητή για να περάσει έξω ως αλλαγή. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ελληνικής ομάδας, ούτε το ότι βραβεύτηκε-κι από αυτήν-για την συμπλήρωση 100 συμμετοχών με τη φανέλα της, σε όλες τις διοργανώσεις.

Πέραν από τα καθαρά ποδοσφαιρικά: λατρεύει την οικογένειά του και τη μητέρα του, την οποία χαρακτήρισε «ότι πιο καλό σε αυτό τον κόσμο». Τρελαίνεται για τα ταξίδια κι αρέσκεται στο να επισκέπτεται τον Παρθενώνα. Όπως είχε γράψει πριν λίγο καιρό,
«ποτέ δεν κουράζομαι να έρχομαι σε αυτό το μέρος»…

Ανδρέας Βεντούρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://balla.com.cy/2022/07/12/episimo-sto-apoel-o-ferari/

https://balla.com.cy/2022/07/12/ekleise-filiko-me-volo-to-apoel/