Ο Άκης Μάντζιος είναι ίσως ο πλέον ιδανικός για να (μας) περιγράψει τον Μπρούνο Γκάμα. Οι δυο τους συνυπήρξαν στον Άρη Θεσσαλονίκης για μία διετία, με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό να κάνει σπουδαίες εμφανίσεις υπό την καθοδήγηση του Ελλαδίτη προπονητή, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα μας με τα καλύτερα λόγια για το νέο απόκτημα της ΑΕΚ.
«Πρώτα απ’ όλα είναι ένας εξαίρετος χαρακτήρας. Είναι μία μεγάλη προσωπικότητα, η οποία εκπέμπει σεβασμό στα αποδυτήρια. Είναι αποδεκτός απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές. Ένας επαγγελματίας, ήταν παράδειγμα και για τα νέα παιδιά. Σε θέματα διάθεσης, προπόνησης. Στο γυμναστήριο πολλές φορές πήγαινε πριν και μετά την προπόνηση, ήταν… 1000% επαγγελματίας», ήταν η αρχική του τοποθέτηση, συμπληρώνοντας για τα χαρακτηριστικά του ως ποδοσφαιριστής:
«Είναι δεξιοπόδαρος και χρησιμοποιείται κυρίως στα αριστερά. Ποιοτικός παίκτης, έξυπνος, εγκεφαλικός. Περισσότερο συγκλίνει προς τα μέσα, δεν είναι παίκτης γραμμής. Εγώ τον χρησιμοποίησα κι επιτελικό μέσο. Είναι ένας παίκτης που δεν κρύβεται, θέλει την μπάλα στα πόδια του. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό προς το πρόσωπό του. Είναι πολύ καλή μεταγραφή, πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ».

Ανδρέας Βεντούρης