Με αφορμή την μεταγραφή του Κάλβιν Ράμσεϊ στη Λίβερπουλ, το England365 ανακαλεί περιπτώσεις Σκωτσέζων αμυντικών που έγραψαν ιστορία με την κόκκινη φανέλα!

Ενίσχυση με γνώμονα το μέλλον περιλαμβάνει το φετινό μεταγραφικό παζάρι της Λίβερπουλ, με τον Κάλβιν Ράμσεϊ να αποτελεί το τελευταίο, χρονικά, απόκτημα.
Πρόκειται για τον 19χρονο δεξιό οπισθοφύλακα ο οποίος διανύοντας μόλις μία επαγγελματική σεζόν με την Αμπερντίν, κατόρθωσε να πείσει τον Κλοπ και τους συνεργάτες του να τον πάρουν στο Μέρσεϊσαϊντ.
Με καταγωγή από την Σκωτία ελπίζει να συνεχίσει την παράδοση των συμπατριωτών του, οι οποίοι έγραψαν με έντονα γράμματα το όνομά τους στην ιστορία των «κόκκινων».
Από τον 19ο αιώνα μέχρι και σήμερα, μία λίστα γεμάτη ιστορία και διακρίσεις.
1. Άντριου Χάνα (1892-1895)
Εμβληματική φιγούρα, καθώς πρόκειται για τον πρώτο παίκτη που φόρεσε το περιβραχιόνιο στην ιστορία του συλλόγου.
Προήλθε από εξαιρετική καριέρα στην πατρίδα του με την δύναμη της εποχής που ονομαζόταν Ρέντον και συνέβαλε τα μέγιστα για την άνοδο της Λίβερπουλ στην πρώτη κατηγορία. Στο «Άνφιλντ» αγωνίστηκε επί τρία συναπτά έτη, καταγράφοντας 73 συμμετοχές, όλες ως δεξιός μπακ.
2. Άλεξ Ρέισμπεκ (1898-1909)
Οι μαρτυρίες όσων πρόλαβαν να τον απολαύσουν κάνουν λόγο για τον πρώτο μεγάλο αστέρα του συλλόγου. Για σχεδόν μία δεκαετία δέσποζε στο κέντρο της άμυνας, πραγματοποιώντας 319 συμμετοχές και σημειώνοντας 19 γκολ. Προερχόμενος από την Χιμπέρνιαν (και με πολύ σύντομο πέρασμα από την Στόουκ), κατόρθωσε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Αγγλίας δύο φορές, ενώ οι «κόκκινοι» τον τιμούν με ιδιαίτερη αναφορά και κάδρο στην ιστοσελίδα τους, ως έναν από τους κορυφαίους που φόρεσε το «Liverbird».
3. Ντόναλντ ΜακΚίνλεϊ (1910-1929)
Αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της άμυνας έκανε την διαφορά με τα επιθετικά του χαρίσματα. Λέγεται ότι είχε εξαιρετικά σουτ από απόσταση, πολλά εκ των οποίων κατέληγαν στα αντίπαλα δίχτυα. Στο «Άνφιλντ» αγωνίστηκε επί 19(!) συναπτά έτη, σκοράροντας 34 γκολ και σηκώνοντας δύο τίτλους.
4. Άλαν Χάνσεν (1977-1991)
Mε τους «κόκκινους» κατέκτησε κυριολεκτικά τα πάντα όντας πυλώνας στο κέντρο της άμυνας μίας από τις καλύτερες ομάδες που είδε ποτέ το «λιμάνι». Κατέφτασε τον Ιούλιο του 1977 από την Πάρτικ Θιστλ, με την πρώτη σεζόν να πηγαινοέρχεται ανάμεσα στις ρεζέρβες και την πρώτη ομάδα.
Από την επόμενη χρονιά καθιερώθηκε και αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για την κυριαρχία της δεκαετίας του ’80, κατακτώντας εννέα πρωταθλήματα και τρία κύπελλα πρωταθλητριών.
Ακολούθησε φυσικά ο Άντι Ρόμπερτσον ο σύγχρονος Σκωτσέζος «scouser» για τον οποίο τα λόγια περιττεύουν. 
Η αποκάλυψη του Κλοπ από την Χαλ ετοιμάζεται να διανύσει την έκτη του σεζόν στο «Άνφιλντ», όντας βασικό στέλεχος των μεγάλων επιτυχιών. Ακούραστος και με έκδηλο το πάθος που αντιπροσωπεύει την Λίβερπουλ, έγινε ένας εκ των αγαπημένων του «Kop», κατορθώνοντας να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και το πρωτάθλημα έπειτα από 30 χρόνια αναμονής.
Το παράδειγμά του θα θελήσει να ακολουθήσει ο νεαρός Κάλβιν Ράμσεϊ ο οποίος κατέφθασε στο Μέρσεϊσαϊντ για να ζήσει το όνειρο του. 
Πριν καλά καλά συμπληρώσει δύο δεκαετίες ζωής, έχει όλα τα φόντα και θα επιδιώξει να συνεχίσει την παράδοση των προκατόχων του.