Ξεκάθαρος ο Λούκας Βιγιαφάνιες που έκανε δηλώσεις στην Αργεντινή τονίζοντας πως αναμένει πρόταση απ’ τον Παναθηναϊκό, η οποία αν δεν κατατεθεί θα τον οδηγήσει εκτός Ελλάδας.
Το μέλλον του Λούκας Βιγιαφάνιες, είναι αβέβαιο αναφορικά με το που θα συνεχίσει την καριέρα του. Ο Αργεντινός είχε μια καλή σεζόν στον Παναθηναϊκό και πλέον αναμένει το τι θα αποφασίσουν οι Πράσινοι. Ο 31χρονος έκανε δηλώσεις στην πατρίδα του, δείχνοντας πως οι δρόμοι γι’ αυτό είναι δύο και ξεκάθαροι.
Όπως τόνισε στο «patagonico», αυτές τις μέρες περιμένει επίσημη πρόταση απ’ τον Παναθηναϊκό. Αν δεν κατατεθεί, τότε θα συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη χώρα, εκτός Ελλάδας.
Κατά τα άλλα, ο «Βίγια» αναφέρθηκε στο πόσο καλό του έκανε η αλλαγή θέσης απ’ τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, επισημαίνοντας πως του αρέσει να αγωνίζεται πιο πίσω και να έχει γήπεδο μπροστά του.

Οι δηλώσεις του Λούκας Βιγιαφάνιες:
«Αυτή τη στιγμή απολαμβάνω τον νεογέννητο γιο μου, την οικογένειά μου. Αυτό κάνω σήμερα. Το συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε, περιμένω πρόταση από αυτούς και νομίζω ότι αυτές τις μέρες θα γίνει και επίσημη. Αν όχι, τότε το μέλλον μου θα είναι σε άλλη χώρα, σε άλλο σύλλογο. Θα μελετήσω τις πιθανότητες, γιατί τελείωσα μια καλή χρονιά, παίζοντας πολύ και αυτό είναι σημαντικό».
Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Είχε αίσιο τέλος, αλλά ήταν μια δύσκολη, δύσκολη χρονιά, όπως κάθε χρόνο σε υψηλό ανταγωνισμό. Καταλήξαμε να είμαστε Κυπελλούχοι. Είχαμε νέο προπονητή ο οποίος ήρθε στην ομάδα πριν ένα χρόνο. Η ομάδα ανανεώθηκε και κάποιες φορές αυτό είναι δύσκολο, χρειάζεται ένας χρόνος και παραπάνω για να εξελιχθείς και να μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό. Ήμασταν τυχεροί που βρήκαμε γρήγορα τη λειτουργία μας.
Είμαι ικανοποιημένος με όσα έκανα αυτή τη σεζόν. Βρήκα μια νέα θέση να μου ταιριάζει, όπου δεν είχα παίξει τα προηγούμενα χρόνια. Μίλησα για αυτό με τον προπονητή και μου εξήγησε ότι θα μπορούσα να λειτουργήσω καλύτερα εκεί, ότι θα μπορούσα να είμαι χρήσιμος.
Βοήθησα την ομάδα όχι τόσο σκοράροντας, όχι τόσο μπαίνοντας στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ένιωθα πολύ άνετα με το να έχω μπροστά μου γήπεδο, μπορούσα να κάνω πάσες προς τα εμπρός, προς τα πίσω, να παίξω από πίσω.
Ένιωσα πολύ άνετα, γιατί με τα χρόνια χάνεις ταχύτητα, αυτή τη σπίθα που έχεις όταν είσαι νεότερος. Τώρα, με τα 31 χρόνια που πρόκειται να συμπληρώσω, είναι μια θέση που μου ταιριάζει πολύ».