Για άλλη μία φορά αιφνιδίασε η Ομόνοια, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Νεμάνια Μίλετιτς (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ). Ποιος είναι ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός (1.87 μ.) που εντάσσουν στο δυναμικό τους οι «πράσινοι»;

Το… ξεκίνημα
Γεννημένος στην μικρή πόλη Λέσακς, με πληθυσμό μόλις 2.180 κατοίκων (!), άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην Μπάνε, μία μικρή ομάδα, προτού μετακινηθεί για την Σλόγκα Κράλιεβο, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία της Σερβίας σε ηλικία 18 ετών. Τη σεζόν 2009-10 αγωνίστηκε σε δύο ματς ως αλλαγή, με την τότε ομάδα του να υποβιβάζεται.
Την επόμενη σεζόν ωστόσο ο Μίλετιτς τη βοήθησε να επανέλθει στην πρώτη κατηγορία και παρέμεινε σ’ αυτήν ως το 2014, παίρνοντας στη συνέχεια το δρόμο για την Μπόρακ Τσάτσακ, αφού προηγουμένως πέρασε από δοκιμαστικά από τη Βοϊβοντίνα, αλλά… κόπηκε!
Το εντυπωσιακό της ιστορίας είναι ότι οι πολύ καλές του εμφανίσεις με την Μπόρακ, κέντρισαν το ενδιαφέρον της… Βοϊβοντίνα, η οποία τελικά τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2016, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το 2018!
Μόνο που δεν έμεινε για πολύ, κατ’ ακρίβεια μόλις πέντε μήνες, αφού πήρε μεταγραφή για το Βέλγιο και συγκεκριμένα για την Βέστερλο, με την οποία, σε μία σεζόν κατέγραψε 20 συμμετοχές. Δεν εξάντλησε ποτέ το διετές συμβόλαιο που υπέγραψε με τη βελγική ομάδα, καθώς δεν απέφυγε τον υποβιβασμό, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Παρτιζάν!

Παρτιζάν με 350.000 και… Σ. Αραβία
Η σέρβικη ομάδα κατέθεσε πρόταση στη Βέστερλο και τελικά απέσπασε το «ναι» της, καταβάλλοντάς της το ποσό των 350.000 ευρώ τον Ιούνιο του 2017! Στην πρώτη του χρονιά, ήταν ο δεύτερος σε συμμετοχές, αγωνιζόμενος σε 50 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ αναδείχθηκε στην καλύτερη 11άδα του πρωταθλήματος! Μάλιστα, την επόμενη σεζόν (2018-19), ο Μίλετιτς ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Παρτιζάν που αναδείχθηκε ξανά στην κορυφαία 11άδα! Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις αποτέλεσαν το διαβατήριό του για την Εθνική Σερβίας, κάνοντας το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο του 2018 (μετράει συνολικά τρεις συμμετοχές).
Στις 29 Αυγούστου 2019, μόλις δύο χρόνια μετά τη μεταγραφή του, κατέγραψε την 100ή συμμετοχή του με τη φανέλα της Παρτιζάν, ενώ το 2020 πήρε το αεροπλάνο της… ξενιτιάς για δεύτερη φορά στην καριέρα του, μετακομίζοντας στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Ριντ! Δεν έμεινε όμως για πολύ, μόλις ένα χρόνο για να επιστρέψει ξανά στην Παρτιζάν, με την οποία πέρυσι αγωνίστηκε σε 27 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, μεταξύ αυτών και με την Ανόρθωση στο Βελιγράδι, για την τελευταία αγωνιστική του Europa Conference League, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 89’. Με την Παρτιζάν κατέκτησε δύο κύπελλα, ενώ αγωνίστηκε στους ομίλους τόσο στο Europa League όσο και στο Europa Conference League, καταγράφοντας συνολικά 197 συμμετοχές!

Η αξία του…
Στα 31 του χρόνια, ο δυναμικός κεντρικός αμυντικός που μπορεί να αγωνιστεί κι ως δεξιός μπακ (και λατρεύει τα ταξίδια…), πήρε την απόφαση να αγωνιστεί για τρίτη φορά μακριά από την πατρίδα του, με προορισμό το νησί μας και το «Ηλίας Πούλλος». Ένας ποδοσφαιριστής με εμπειρία, με ευρωπαϊκές παραστάσεις και σίγουρα όχι στα… τελειώματά του! Παρεμπιπτόντως, η αξία του στο… ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, ανέρχεται σύμφωνα με το transfemarkt στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

Ανδρέας Βεντούρης