Τις προηγούμενες μέρες γράψαμε για το limit up του Πίττα όσον αφορά την προοπτική να πάρει το καλύτερο συμβόλαιο που είχε ποτέ στον Απόλλωνα, αλλά από την άλλη βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή τιμή της και η αγοραστική του αξία.
Του το ξεκαθάρισαν στον Απόλλωνα ότι εφόσον βάλει υπογραφή στο συμβόλαιο που του προτείνουν με εξαιρετικούς οικονομικούς όρους και  ενδιάμεσα προκύψει ενδιαφέρον από το εξωτερικό, δεν θα του κόψουν το μέλλον του φτάνει να ικανοποιηθούν οικονομικά.
Μιλώντας με αριθμούς, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα μέχρι και το ξεκίνημα της νέας σεζόν η αγοραστική αξία του Πίττα να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ και εξηγούμαστε.
Με την ολοκλήρωση του περσινού πρωταθλήματος 2020-2021 η αξία του Κύπριου διεθνούς επιθετικού ήταν 800 χιλιάδες ευρώ. Σε νεκρό χρόνο (βλέπε καλοκαίρι), μέχρι να αρχίσει η νέα σεζόν η αξία του ανέβηκε στο ένα εκατομμύριο ευρώ και αυτό γιατί αξιολογήθηκε σαν πολύ καλή η σεζόν του.
Φέτος έκλεισε την σεζόν και αξίζει ένα εκατομμύριο ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt και αν υπολογίζουμε ότι και τώρα θα κρίνουν την χρονιά του σαν εξαιρετική, τότε μέχρι το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι θα φτάσει τουλάχιστον στο 1.200.000 η αξία του. Λέμε τουλάχιστον καθώς φέτος η χρονιά ήταν ακόμα καλύτερη και έκλεισε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τον Πίττα σαν έναν από τους κορυφαίους.

Χρίστος Χρίστου