Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην Αγγλία, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ευελπιστεί να «ρίξει» την τιμή του Ολλανδού χαφ, ενώ η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να βάλει στα ταμεία της όσα λεφτά είχε επενδύσει για την αγορά του παίκτη, με την διαφορά των δύο ομάδων να κυμαίνεται στα 20 εκατ. ευρώ.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ξεκινήσει τον καλοκαιρινό σχεδιασμό υπό την καθοδήγηση του νέου τεχνικού της ομάδας, Έρικ Τεν Χαγκ. Ο πρωταρχικός στόχος του Ολλανδού τεχνικού είναι να δυναμώσει τον χώρο του κέντρου, μετά την αποχώρηση του Πολ Πογκμπά και δεν υπήρχε καλύτερος υποψήφιος για την θέση, από ένα δικό του παιδί, τον Φρένκι Ντε Γιονγκ.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Μπαρτσελόνα, ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Telegraph», οι δύο ομάδες έχουν διαφορά στο οικονομικό, της τάξης των 20 εκατ. ευρώ.
Από την μία, οι Καταλανοί θέλουν να κερδίσουν τουλάχιστον όσα χρήματα ξόδεψαν για να αγοράσουν τον Ολλανδό χαφ από τον Άγιαξ (86 εκατ.), ενώ ο αγγλικός σύλλογος δεν θέλει να ανεβάσει την τιμή πάνω από τα 65 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, η Γιουνάιτεντ έχει πλεονέκτημα στις διαπραγματεύσεις καθώς η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι «μπλαουγκράνα» σε συνδυασμό με τις υψηλές αποδοχές του Ντε Γιονγκ, τον ωθούν όλο και περισσότερο στην αποχώρησή του από το Καμπ Νόου.
Αισιοδοξία προκαλούν και οι δηλώσεις του Ισπανού έγκριτου δημοσιογράφου, Αλβάρο Μοντέρο, που είναι πεπεισμένος πως ο Ολλανδός χαφ θα αγωνίζεται στο Θέατρο των Ονείρων από την φετινή σεζόν.