Για την παρουσία του στην Κύπρο και στην ΑΕΚ μίλησε σε Ουγγρική ιστοσελίδα ο Άνταμ Γκιούρτσο.
«Κύλησε υπέροχα για εμένα η σεζόν. Το επίπεδο στην Κύπρο είναι καλύτερο από ότι περίμενα. Ταίριαξα γρήγορα με την ομάδα, ενώ η οικογένεια μου ερωτεύτηκε την ζωή στην Κύπρο. Καταφέραμε να κατακτήσουμε την 2η θέση. Λυπάμαι που αποτύχαμε στο Κύπελλο και μείναμε μέχρι τα ημιτελικά» είπε αρχικά.
Για την προσπάθεια για κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Δεν υπάρχει καλύτερη επιβεβαίωση για την παρουσία της ομάδας φέτος από το ότι ο προπονητής του πρωταθλητή Απόλλωνα, Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, μπήκε στα αποδυτήρια μας μετά το τελευταίο ματς και μας είπε ότι παίξαμε πολύ καλά και αξίζαμε τον τίτλο. Πάρα πολλοί παίκτες υποστήριξαν ότι απέναντι στην ΑΕΚ ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο με τον ισπανικό τρόπο και είναι ωραίο το ότι είμαι σε μία ομάδα όπως αυτή».
Για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε στην Εθνική ομάδα; «Δεν ξέρω τον λόγο. Αισθάνομαι ότι δεν με υπολογίζουν πια. Ίσως αυτό να αλλάξει, θα προσπαθώ πάτα για τον καλύτερο. Ο ομοσπονδιακός προπονητής σκέφτεται περισσότερο άλλους ποδοσφαιριστές παρά εμένα».