Αυτή τη στιγμή, η Ανόρθωση διαθέτει οκτώ ξένους/κοινοτικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της για τον κατάλογο «Α», τους οποίους ωστόσο χωρίζουμε σε τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη περιλαμβάνεται μία 5άδα παικτών κι ο λόγος για τους Λόρια, Κορέια, Αμπαρτζουμιάν, Βερχόβετς και Χριστοδουλόπουλο.
Στη δεύτερη κατηγορία ο Κίκο, ο οποίος ακόμη δεν ανακοινώθηκε αλλά είναι σίγουρη η απόκτησή του. Στην τρίτη κατηγορία τοποθετούμε τους Εσκοβάλ και Πόποβιτς, οι οποίοι έχουν συμβόλαιο και τη νέα σεζόν αλλά δεν υπολογίζονται και θα γίνει προσπάθεια όπως βρεθεί η λύση για τερματισμό του. Υπάρχει βεβαίως και η περίπτωση Νοβότνι, αλλά είναι πολύ πιο εύκολη και επί της ουσίας ξεκάθαρη, αφού θα καταβληθεί ένα ποσό για να μείνει ελεύθερος.
Εάν επιτευχθεί συμφωνία με Εσκοβάλ-Πόποβιτς κι αποχωρήσουν, τότε θα απομείνουν έξι μη Κύπριοι στο ρόστερ, κάτι που σημαίνει ότι ο Νεόφυτος Λάρκου θα έχει εννέα ανοικτές θέσεις για την ενίσχυση, όσον αφορά τον κατάλογο «Α». Εάν προχωρήσει με κάποιον ή κάποιους ποδοσφαιριστές και για τον κατάλογο «Β», τότε γίνεται αντιληπτό ότι η Ανόρθωση θα έχει τη νέα σεζόν μέχρι και μία νέα δεκάδα ξένων…

Ανδρέας Βεντούρης