H Oμόνοια δημοσίευσε δηλώσεις των προπονητώνς της Κ19 της ομάδας, ενώ παρουσιάζει και τον απολογισμό των νεαρών. 
Αναλυτικά:
«Την κατάκτηση του πρωταθλήματος πανηγύρισε τη φετινή αγωνιστική περίοδο η ΟΜΟΝΟΙΑ U19. Η ομάδα μας τερμάτισε στην πρώτη θέση με 64 βαθμούς και απολογισμό 20 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Είχε μακράν την καλύτερη επίθεση με 81 τέρματα, ενώ δέχθηκε μόλις 25.
Οι δύο προπονητές, Μάριος Νικολάου και Ανδρέας Νικολάου έκαναν τον δικό τους απολογισμό για τη φετινή πορεία προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΜΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
«Σίγουρα η κατάκτηση του πρωταθλήματος μου δίνει μεγάλη χαρά γιατί είδα τους κόπους μίας χρονιάς να ανταμείβονται με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, μου δίνει ακόμη μεγαλύτερη χαρά το γεγονός ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με την U19 έχουν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Αυτός ήταν ο κύριος στόχος της Ακαδημίας. Να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί τα παιδιά αυτά να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα», το αρχικό του σχόλιο.
Και πρόσθεσε για τα κλειδιά που έφεραν την κατάκτηση του τίτλου: «Το καλό οικογενειακό κλίμα, ο κοινός στόχος, ο σεβασμός που υπήρχε στην ομάδα και φυσικά η σκληρή δουλειά που κάναμε καθημερινά στο γήπεδο».
Κληθείς να σχολιάσει κάποια κομβικά παιχνίδια που θυμάται από τη φετινή πορεία, τόνισε: «Με τον Απόλλωνα στη Λεμεσό στον πρώτο γύρο που κερδίσαμε με 0-2 και απέναντι στην ΑΕΛ στην έδρα μας που κερδίσαμε με 2-1. Εκείνη τη δεδομένη στιγμή ήταν πολύ σημαντικό να νικήσουμε για να παραμείνουμε στην πρώτη θέση».
Καταλήγοντας ο Νικολάου έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας U19: «Οι ποδοσφαιριστές αυτοί έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους και είναι στο χέρι τους να δουλέψουν και να αφοσιωθούν σε αυτό που κάνουν για να καταφέρουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Είναι παιδιά με χαρακτήρα και κίνητρα για αυτό έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Δεν υπάρχει χρόνος για απογοήτευση πάρα μόνο χρόνος για δουλειά και βελτίωση! Δεν πρέπει ποτέ να σταματάς να προσπαθείς, να ζεις τη κάθε στιγμή και να ονειρεύεσαι!».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

«Είναι μεγάλη η ικανοποίηση για την κατάκτηση του τίτλου. Είναι το επιστέγασμα της δουλειάς που γίνεται στην Ακαδημία μας από το 2004 που βρίσκομαι εδώ. Η πορεία μας ήταν σταθερή σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και το μεγάλο ποσοστό των νικών που είχαμε μας οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου», δήλωσε ο Νικολάου.

Και ακολούθως συνέχισε: «Τα παιχνίδια απέναντι στους διεκδικητές του τίτλου ήταν πολύ σημαντικά προς την επίτευξη του στόχου. Τα αποτελέσματά μας ήταν πολύ καλά στα παιχνίδια ντέρμπι και αυτό βοήθησε την ομάδα. Επίσης, η εκτός έδρας νίκη με 2-4 επί του Εθνικού Άχνας, όπου βρεθήκαμε να χάνουμε με 2-0 και αγωνιζόμασταν για μεγάλο χρονικό διάστημα με 10 παίκτες. Η νίκη αυτή ουσιαστικά μας χάρισε τον τίτλο».

Στη συνέχεια ο προπονητής της U19 έστειλε τις δικές του συμβουλές προς τους νεαρούς ποδοσφαιριστές: «Να συνεχίσουν να δουλεύουν και να είναι συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουν. Να μην απογοητεύονται εύκολα. Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους που βρίσκεται στην πρώτη ομάδα εδώ και τέσσερα χρόνια. Φέτος πήρε τις ευκαιρίες του και ήταν έτοιμος να τις αρπάξει. Οι νεαροί πρέπει να είναι έτοιμοι 100% για να αρπάξουν αμέσως τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν».

Καταλήγοντας, μίλησε και για τη συμμετοχή της ομάδα στο UEFA Youth League: «Είναι μεγάλη εμπειρία για όλους μας η συμμετοχή μας σε αυτήν τη διοργάνωση. Θα δούμε και εμείς τον τρόπο προσέγγισης των άλλων ευρωπαϊκών ομάδων και αυτές οι εμπειρίες θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ στο μέλλον».